Handelsbeurs Antwerpen: Waar Geschiedenis en Gastvrijheid Samenkomen

Handelsbeurs Antwerpen is zonder twijfel een historische schat in het rijke Belgische erfgoedlandschap. Het is een locatie die geschiedenis ademt en de perfecte setting biedt voor congressen, diners, recepties, vergaderingen en feesten, alles gehuld in een uniek neogotisch decor dat zijn gelijke niet kent.

Indrukwekkende Geschiedenis

Terug naar 1531, een tijd waarin de handel floreerde en Antwerpen uitgroeide tot de thuisbasis van ‘De Moeder van alle Beurzen’. Zowel Londen als Amsterdam werden later gemodelleerd naar het voorbeeld van de Handelsbeurs. Dit opmerkelijke gebouw heeft een rijke geschiedenis gekend, van circus tot bibliotheek, van academie voor schone kunsten tot de eerste effectenbeurs. Het was de bakermat van de kamer van koophandel en de Sint Lucasgilde. Als een feniks herrees het gebouw twee keer uit zijn as. In 1872 werd het nieuwe beursgebouw ingewijd. Dit fenomenale neogotische pand, verscholen in het historische hart van Antwerpen, charmeert met zijn florale vormen, een voorloper van de Art Nouveau, dat de harten van velen heeft veroverd. Op deze plek werden de allereerste effecten in Europa verhandeld.

Alle Wegen Leiden naar Antwerpen

Antwerpen is gemakkelijk bereikbaar, ongeacht waar u vandaan komt. Met de trein bent u in minder dan twee uur in Antwerpen vanuit steden als Parijs, Londen of Amsterdam. De luchthavens van Brussel Internationaal en Antwerpen verbinden u met 200 bestemmingen en bieden 300 rechtstreekse vluchten per dag. Een uitgebreid netwerk van Europese snelwegen brengt u vanuit bijna alle hoofdsteden van Europa naar Antwerpen. Deze bruisende metropool herbergt een bloeiende haven, adembenemende architectuur, kunst, een wereldberoemde mode-industrie en talloze restaurants en cafés. Dit alles is verweven met de rijke geschiedenis van de stad, waardoor Antwerpen uniek is in de moderne wereld.

Talloze Mogelijkheden

De begane grond van Handelsbeurs Antwerpen beslaat een oppervlakte van 1.792 m² en biedt plaats aan maximaal 1.600 personen. Daarnaast beschikt Handelsbeurs Antwerpen over een tiental vergaderzalen met capaciteit voor 30 tot 120 personen. Alle ruimtes zijn uitgerust met een eigen klimaatsysteem, data- en elektriciteitsvoorzieningen, gratis wifi en kunnen individueel worden afgesloten. Alle audiovisuele technologie wordt verzorgd in samenwerking met PRG.

Parkeren

Ondanks de centrale ligging in het stadscentrum is parkeren bij Handelsbeurs Antwerpen geen enkel probleem. De Q-park Handelsbeurs parking biedt 284 parkeerplaatsen met een directe, interne verbinding via de lift.

Restaurant

Restaurant ‘Fiera’, gevestigd in de voormalige Schippersbeurs, en de catering in Handelsbeurs Antwerpen worden verzorgd door J&M Catering.

Hotel

In de nabije toekomst wordt deze evenementenlocatie uitgebreid met overnachtingsmogelijkheden. In de lente van 2020 opent het 5-sterrenhotel Autograph by Marriott zijn deuren met 139 kamers. Handelsbeurs Antwerpen biedt zo niet alleen een historische ervaring, maar ook modern comfort voor al uw behoeften.

Ontdek de virtuele tour via deze link