Antwerpen is een uitstekende bestemming voor uw congressen, meetings, seminaries en evenementen.

Zij verenigt moeiteloos het bruisende van een metropool met de charme van een kleinschalige stad en bewijst uitvoerig dat de combinatie van economische bedrijvigheid en een zeer gevarieerd en levendig cultureel aanbod perfect mogelijk is.  Daardoor kan u tijdens uw verblijf op eenvoudige wijze het nuttige aan het aangename koppelen.

Alles ligt binnen handbereik en op wandelafstand: hotels, congres- en meetingcentra, evenementenlocaties, restaurants en cafés, het wereldcentrum voor diamant, de vele winkelstraten met designerwinkels en de prachtige historische gebouwen en monumenten.

Antwerpen beschikt over tal van hotels in verschillende categorieën met niet alleen een uitstekende prijs – kwaliteitsverhouding maar ook een ruim aanbod aan vergaderfaciliteiten. In 2019 openen 5 nieuwe hotelpartners hun deuren voor uw gasten.

De stad is gemakkelijk bereikbaar via de HST – connecties vanuit internationale steden zoals Parijs, Amsterdam en Londen. Zij heeft haar eigen luchthaven en bevindt zich op slechts 30 minuten van de internationale luchthaven te Brussel via een rechtstreekse treinverbinding.

Antwerpen staat voor constante vernieuwing en verrassende projecten. Het is de bakermat van de Belgische Chocolade en in het nieuwe Chocolate Nation kan je een chocolade belevenis ervaren die al je zintuigen prikkelt.  Het Diva Museum vertelt u alles over Antwerpen als wereldcentrum van de diamanthandel, het vakmanschap van de diamant en de edelsmeedkunst.  Het museum opende in mei 2018.  In Brouwerij de Koninck kan je gezelschap mee op een interactieve brouwerijtour met degustatie of kan je de gasten trakteren op een originele workshop ‘Meet the Crafts’ waar ze kennis maken met de bieren en de ambachten op de brouwerij.  Maak je graag kennis met onze Belgische striphelden dan mag je een bezoek aan Comic Station niet ontbreken.

De gastvrijheid van de stad en haar culturele en historische achtergrond vormen een meerwaarde waarvan zowel de organisatoren van alsook de deelnemers aan congressen en evenementen optimaal kunnen genieten.  Wij hopen dan ook dat we u weldra van harte welkom mogen heten.

Venues
Antwerpen heeft een aantal unieke en mooie locaties voor congressen.
Architecturaal en culinair wordt je volledig op je wenken bediend in het Horta complex (600 pax) of in het Designcentrum de Winkelhaak (200 pax). We zijn uiteraard een stad aan de stroom dat je aan den lijve kan ondervinden wanneer je  één van de schepen boekt zoals Ocean Diva (1000 pax) of De Ark, een drijvende eventlocatie (400 pax).
Het Flanders Meeting and Convention Centre (FMCCA) (gelegen aan de dierentuin van Antwerpen (2000 pax) is een state of the Art congrescentrum waar elke professionele congresorganisator enkel van dromen kan.
Voor nog grotere congressen of beurzen verwijzen wij u graag naar Antwerp Expo, De WaagNatie, Stadsschouwburg of de Lotto Arena.
Antwerpen is de stad van Mode, Diamant en Rubens gelegen aan het water. Troeven waarin u helemaal kan ondergedompeld worden tijdens workshops, incentives, activiteiten voor of tijdens uw congres.

Antwerp Convention Bureau
Antwerp Convention Bureau vormt een brug tussen de congresorganisator en de Antwerpse partners. Wij bieden onafhankelijk, gratis advies en brengen organisatoren in contact met locaties, hotels, experience partners, luchtvaartmaatschappijen en andere dienstverleners. Ze zoeken de perfecte match tussen de organisator en de Antwerpse aanbieders.
Voor grote meerdaagse congressen, meetings of events kan Antwerp Convention Bureau ook uw boekingslink voorzien voor de deelnemers. Wij gaan op zoek naar het gevraagde kamerblok bij de Antwerpse hotels en beheren dit blok voor de organisator. De boekingslink wordt volledig gepersonaliseerd zodat hij de look & feel van uw evenement draagt. Het convention bureau draagt zorg voor de beschikbaarheid bij de hotels aan betaalbare prijzen.