We make it happen! 

Wat je ook wil organiseren in Antwerpen, er is vast en zeker een locatie op jouw maat. Het aanbod aan meeting- en congreszalen is divers en omvangrijk, van een state-of-the-art congrescentrum naast de Zoo, tot het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld en tal van smaakvolle hotels, waarbij het gloednieuwe Botanic Sanctuary Antwerp (*****).

Wat zullen je deelnemers appreciëren aan Antwerpen? 

  • Alles ligt binnen handbereik en op wandelafstand: heel wat logies en venues vind je in het levendige centrum van de stad. En tijdens pauzes en na je meeting genieten je deelnemers van wat Antwerpen te bieden heeft. Het rijke culinaire aanbod ontdekken, shoppen, musea bezoeken, genieten van een Belgisch biertje in een gezellig café: het kan allemaal.
  • Antwerpen is makkelijk bereikbaar. (Inter)nationale treinverbindingen brengen je recht naar het Centraal Station, een van de mooiste treinstations ter wereld. Brussels Airport is maar een half uurtje verwijderd en Antwerpen heeft daarnaast ook een eigen luchthaven.
  • Antwerpen telt heel wat troeven: het is de tweede grootste haven van Europa, de diamanthoofdstad van de wereld, een stad vol toparchitectuur én een creatieve & innovatieve stad.

Indrukwekkende meetinglocaties

Antwerpen kent heel wat indrukwekkende meetinglocaties. Een van de toppers is het Flanders Meeting and Convention Centre (FMCCA), een state-of-the-art congrescentrum in het hart van de stad. De meer dan twintig zalen bieden een unieke mix van een moderne infrastructuur en een historisch kader. En wat dacht je van de 19de-eeuwse Zoo als inspirerende achtergrond voor jouw meeting of congres?

Maar er is nog veel meer natuurlijk, van een chocolademuseum tot een prachtig art-nouveaugebouw en een brouwerij. Bekijk deze 10 indrukwekkende meetinglocaties in Antwerpen.  

Ontdek wat nieuw is

Ken je Antwerpen al, maar ben je er al even niet meer geweest? Dan is het tijd om hier nog eens iets te organiseren, want er zijn de voorbije jaren heel wat nieuwigheden bijgekomen:

  • Het gerenoveerde Het Steen, het oudste nieuwe gebouw van de stad, is dé hotspot voor iedereen die Antwerpen wil bezoeken, met een cruiseterminal, een Visitor Center en The Antwerp Story, een interactief belevingsparcours. Daarnaast is het ook een bijzondere meetinglocatie!
  • Botanic Sanctuary Antwerp is een nieuw vijfsterrenhotel met 108 kamers, vier gastronomische restaurants, een spa en verschillende congreslocaties, verspreid over vijf historische gebouwen.
  • Op 25 september 2022 opent het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen opnieuw haar deuren. Dan kan je in het prachtig gerenoveerde gebouw opnieuw de uitzonderlijke collectie van schilderijen, beelden, tekeningen en prenten bewonderen.
  • Ook het MoMu heropent na een renovatie. Vanaf september ontdek je hier boeiende mode-expo’s en een fascinerende selectie van Belgische en internationale avant-garde mode.

Antwerp Convention Bureau

Benieuwd naar de mogelijkheden van een meeting of congres in Antwerpen? Antwerp Convention Bureau (ACB) biedt je onafhankelijk en gratis advies en brengt je met plezier in contact met locaties, hotels, aanbieders en dienstverleners. ACB zorgt ook voor leuke dinertips, voorstellen voor partnerprogramma’s en reservatie van kamerblokken bij hotels (met gepersonaliseerde boekingslink). Ook met hybride meetings en congressen hebben we in Antwerpen veel ervaring. Together, we make it happen!

Klaar om samen met ACB de eerste stap te zetten naar een succesvol event? Vul het contactformulier hieronder in en een van de medewerkers neemt contact met je op. Tot gauw!