Een indrukwekkend 11e -eeuws kasteel gelegen in een pittoresk dorp te midden van een adembenemend domein van 1400 hectare Ardense bossen.

Gelegen op een rots in de vallei van de L’Homme, domineert het indrukwekkend kasteel het nabijgelegen idyllisch dorp van Mirwart. Mirwart, “één van de Mooiste dorpen van Wallonië, ligt in het hartje van de Belgische Ardennen temidden van een domein van 1400 hectare vol bossen die mooiste herten huisvest. Het pas gerenoveerde kasteel, dat in het verleden gedurende de geschiedenis verschillende keren werd verwoest en heropgebouwd, is de ideale plek zijn voor uw event, seminarie of jouw romantische trouwfeest! De parel van het Waals architecturaal erfgoed, afgelegen van de bewoonde wereld maar toch makkelijk bereikbaar. Een betoverende plek, vol geschiedenis en karakter.

Authentiek karakter

State-of-the-art facilities

Capaciteit: maximaal 220 personen (zittend binnen). Buiten op de binnenkoer en onze multifunctionele tuin bekijken we graag de capaciteit op maat.

Prachtige vergezichten op het nabijgelegen dorp van Mirwart en de uitgestrekte bossen.

Feestzalen

Château de Mirwart biedt plaats aan elk type viering; van intieme huwelijkveiring tot een spetterend feest. We bekijken graag jullie feest of seminarire op maat, er zijn veel verschillende plekjes die je kan gebruiken voor het feest, zodat je gasten altijd verrast worden:

 • Salle d’honneur: maximaal 220 personen, prachtige zichten op de gevel en torens van het kasteel. Vierkante zaal met afmetingen: 17mx19m. Ideaal voor een Walking dinner of zittend dîner met dansfeest.
 • Cour d’honneur: omgeven door de buitenmuren in het hart van het kasteel en zuidgeörienteerd, toegankelijk via een monumentale trap is de ideale intieme plek voor uw receptie. (buitenomgeving, capaciteit variabel)
 • Geklasseerde zalen op het gelijkvloers: Salon Bleu, Salle de Billard en Salle à manger, met een enorm terras met prachtige vergezichten op het omliggende domein en het pittoreske dorp van Miwart. (40 personen per ruimte)
 • Multifunctionele binnenkoer: mogelijkheid tot overdekking door het plaatsen van een tent, het houden van de ceremonie, of je gasten te verwelkomen met een aperitief.

Unieke troeven

 • Afgelegen temidden van een aangename, groene omgeving met een prachtige kasteeltuin.
 • Een impressionant gerenoveerd monument met hedendaags comfort
 • Trouwceremonie mogelijk in het dorpskerkje van het pittoreske authentieke Mirwart
 • Mogelijkheden om in het kasteel te overnachten
 • Makkelijk bereikbaar via de E411
 • Uitgebreid en gevarieerd aanbod van catering
 • Mogelijkheid voor activiteiten op de dag erna, brunch, wandeling.

Overnachting

Het kasteel en de bijgebouwen huisvesten 24 gerenoveerde luxueuze appartementen en suites, elk met hun eigen sfeer en identiteit. In de klassieke suites met een moderne ‘touch’ op het gelijkvloers, onder de houten spanten van de leien dak, of in de middeleeuwse verdedigingstoren.
Zo is er de mogelijkheid om tot 65 gasten te laten verblijven.
Indien jullie nog meer genodigden wensen te doen overnachten, dan zijn er verschillende mogelijkheden op wandelafstand in de charmante gîtes van het dorp wan Mirwart.
De volgende ochtend bekijken wij graag samen met jullie de mogelijkheden voor een brunch, activiteit in het uitgestrekte domein.

Parking

Het kasteel beschikt over een uitgebreide privéparking met een capaciteit van 125 wagen, ter beschikking voor jullie gasten.

Catering

Elk feest behelst een food-concept op maat, om de nodige kwaliteit te kunnen garanderen en een diversiteit aan mogelijkheden aan te kunnen bieden, kan u kiezen uit een selectie van 5 traiteurs. Ze bieden jullie een waaier aan smaken en concepten. Kortom culinaire creativiteit, steeds op maat.