Het laatste nieuws

We kunnen er niet omheen, de klimaatverandering is een feit. Nu onze economische realiteit zich moet aanpassen aan de draagkracht van Moeder Aarde, is het voor bedrijven moeilijker dan ooit om een balans te vinden tussen ecologische verantwoordelijkheid en professionele groei. MeetDistrict richt zich al sinds het begin op het bieden van een duurzame werkomgeving, zonder dat daarbij aan kwaliteit wordt ingeboet. Het doel is om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Hoe doen we dat? Hieronder enkele concrete voorbeelden.

  1. Recycling partners en biologisch afbreekbaar servies

Behalve inox bestek en een Dopper-fles voor elke nieuwe Member, gebruikt MeetDistrict alleen biologisch afbreekbaar wegwerpservies. Dit omdat het dagelijks schoonmaken van grote hoeveelheden herbruikbaar servies niet duurzaam is. In plaats daarvan biedt MeetDistrict borden en bekers gemaakt van suikerriet en PLA aan, die 90 dagen na gebruik volledig veranderen in compost, mits ze correct worden weggegooid in het restafval. Voor papieren handdoeken en bekers voor warme dranken werkt MeetDistrict samen met Nespresso en Tork, die een streng duurzaamheids- en recyclagebeleid hanteren. Op alle locaties worden Members en bezoekers vriendelijk gevraagd om hun papieren handdoekjes en koffie- en theebekers in de daarvoor bestemde afvalbakken te deponeren, zodat een correct recyclageproces van deze producten wordt gewaarborgd.

  1. Groene en non-nucleaire elektriciteit

MeetDistrict maakt uitsluitend gebruik van groene en non-nucleaire elektriciteit. Met name MeetDistrict Diegem draait bijna volledig op 100% hernieuwbare elektriciteit. Bovendien wordt deze elektriciteit op deze locatie opgewekt via een ondergronds magnetisch veld, een duurzamere manier om energie op te wekken dan via luchtstromen van buitenaf. Op de andere locaties zijn studies gestart om uiteindelijk over te stappen op warmtepompen in plaats van alleen aardgas te gebruiken.

  1. Optimaal gebruik van HVAC-systemen

HVAC staat voor verwarming, ventilatie en airconditioning en speelt een zeer belangrijke rol voor de algemene gezondheid. Om die reden wordt er elke dag duizenden kubieke meters verse lucht binnen alle MeetDistrict locaties gepompt, waardoor HVAC de grootste energieverbruiker is. Om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden, wordt optimaal gebruikgemaakt van de aanwezige systemen. Ten eerste door condensatieketels te gebruiken, of door in MeetDistrict Gent gerecycleerde energie af te nemen van de ringleiding van het voetbalstadion. Ten tweede door overmatig energieverbruik te voorkomen.

  1. Meten is weten

De gecombineerde kracht van een slimme infrastructuur en sterke gebouwbeheersystemen stelt MeetDistrict in staat om alle energieverbruikers optimaal in te zetten. Deze systematisering wordt permanent gemonitord en continu geoptimaliseerd, waardoor we een idee krijgen van de exacte tijd en de exacte hoeveelheid energie die nodig is om een ruimte op temperatuur te krijgen in de juiste omstandigheden. Dit maakt de weg ook vrij voor volledige automatisering in de toekomst.

  1. ISO-certificering

MeetDistrict heeft drie verschillende ISO-certificaten behaald: ISO 9001, ISO 45001 en ISO 50001. De eerste certificering staat garant voor kwaliteit en bewijst dat het wettelijke kader met betrekking tot milieuprocedures wordt gerespecteerd. De tweede staat voor veiligheid en gezondheid, wat bewijst dat gezonde werkomstandigheden worden gegarandeerd. De laatste staat voor energie en energiebeheer, wat bewijst dat het energieverbruik zowel wordt gecontroleerd als geoptimaliseerd en zo veel mogelijk wordt beperkt.

Conclusie

Het combineren van duurzaamheid met kwaliteit, luxe en comfort is niet eenvoudig. Toch sluit MeetDistrict het een niet uit ten gunste van het ander. Door samen te werken met ecologisch verantwoorde leveranciers, zich te engageren voor verschillende ISO-normeringen en permanente observaties en optimalisaties uit te voeren, is MeetDistrict goed op weg om het uiteindelijke doel te bereiken: een 100% duurzame en hernieuwbare speler worden in de huidige bedrijfswereld.

Benieuwd naar meer artikels? Neem een kijkje op onze blog.

Slimme gezonde en flexibele werkplekken voor kantoor events en vergaderen – MeetDistrict Focus Diegem