Over ons

Hogeschool PXL is met meer dan 10700 studenten en 1300 medewerkers een toonaangevende hogeschool in de regio. In het dynamisch netwerk van Hogeschool PXL dagen we elke partner vandaag uit om samen de toekomst te ontwerpen. Doordrongen van identiteit en praktijk leiden we ondernemende, geëngageerde, creatieve professionals en kunstenaars op. We werken samen aan oplossingen met organisaties in onderzoek en dienstverlening. We claimen kwaliteit in een innovatieve en multidisciplinaire omgeving die vlotheid en tegelijk sérieux uitstraalt.

Betrekking
Functie:
Medewerker

Departement:
PXL-Centrale diensten

Aanstelling:
Contractueel vast
Vereist niveau:
Professionele bachelor

Volume:
100%

Duur:
De contractuele aanstelling van onbepaalde duur kan ingaan na afronding van de selectieprocedure (afhankelijk van je beschikbaarheid).

Details
Taakomschrijving

FUNCTIECONTEXT

In 2021 sloegen Hogeschool PXL en SYNTRA Limburg de handen in elkaar. Hieruit ontstond een unieke alliantie op vlak van opleiding en onderwijs die resulteerde in PXL-NeXT!

Met PXL-NeXT zet Hogeschool PXL voluit in op het realiseren van haar doelstellingen op vlak van levenslang leren en van maatschappelijke dienstverlening. PXL-NeXT is dé referentie voor levenslang leren in de regio en biedt state-of-the-art-congresinfrastructuur voor maatschappelijke dienstverlening en events. PXL-NeXT stelt zowel haar expertise als haar gebouwen en infrastructuur ter beschik-king van bedrijven, instellingen en scholen en verbindt én versterkt zo haar professioneel netwerk. PXL-NeXT-events verhuurt deze infrastructuur en uitrusting aan zowel B2B als B2C voor de organisatie van evenementen en zakelijke bijeenkomsten zoals vergaderingen, studiedagen, opleidingen…

We zetten in op het verbinden van externe stakeholders met eigen docenten en alumni. Hiervoor stelt PXL-NeXT niet enkel haar infrastructuur maar ook eigen knowhow ter beschikking, voor het aanbieden en organiseren van eigen events en activiteiten in co-creatie met haar partners.

PXL-NeXT faciliteert ook levenslang leren met een zeer ruim niet-regulier onderwijsaanbod van zowel vervolgopleidingen als postgraduaten, maar ook permanente vorming, gaande van langlopende cursussen tot eendaagse nascholingen, studiedagen en symposia.

FUNCTIEOMSCHRIJVING

PXL-NeXT is op zoek naar een gepassioneerd Sales persoon die instaat voor het aantrekken van potentiële klanten. De praktische organisatie en coördinatie van alle evenementen, opleidingen, studiedagen, … behoren eveneens tot je takenpakket. Om deze events in goede banen te leiden werk je intensief samen met de logistieke en campusmedewerkers en PXL-catering.

Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat onze infrastructuur optimaal benut wordt. Je beantwoordt alle aanvragen van zowel de interne als externe klanten en slaagt erin om het project te doen slagen dankzij je productkennis, commerciële feeling, oog voor detail en bovenal hospitality voor elke klant en gast.

Je maakt deel uit van een gedreven team en rapporteert rechtstreeks aan het diensthoofd van PXL-NeXT.

Je takenpakket bestaat o.a. uit :

• Je gaat actief opzoek naar klanten volgens de vooropgestelde sales doelstellingen;
• Je speelt creatief in op markttrends en je ontwikkelt mee nieuwe, trendy concepten;
• Je maakt gebruik van social media om events kenbaar te maken;
• Je zorgt voor een persoonlijk ontvangst en benadering van de klanten voor, tijdens en na het event i.s.m. het team;
• Je behandelt zowel in- als externe reserveringsaanvragen voor events/vergaderingen en gebruikt hiervoor het reserveringssysteem;
• Je bent verantwoordelijk voor de opmaak en opvolging van offertes op maat van de klant.

Wens je een gedetailleerder overzicht van de verschillende taken, neem gerust contact op (zie contactinfo onderaan deze vacature).

Profiel

• Je kan vlot werken met diverse ICT-toepassingen (o.a. Officesoftware, MS Teams) en je leert gemakkelijk nieuwe systemen aan;
• Je beschikt over een hands-on mentaliteit zodat je commercieel en proactief kan inspelen op de noden van de klant en onvoorziene omstandigheden. Je werkt altijd oplossings- en resultaatgericht ook in stressvolle situaties
• Hospitality zit in je genen en je weet deze efficiënt in te zetten;
• Je bent flexibel qua arbeidstijd voor frequente avond (minimum 2x per week) – en weekendactiviteiten om de dienstverlening te waarborgen.

De professional die wij zoeken:

Ben jij een ondernemend en dynamisch professional die open staat voor vernieuwing en ga je vanuit een onderzoekende houding zelf actief op zoek naar nieuwe inzichten, werkwijzen en oplossingen? Beschik jij over goede communicatieve vaardigheden en heb je de passie en empathie om op een heldere en gestructureerde wijze te communiceren? Ben jij een professional die ondernemend is, gemakkelijk een netwerk kan uitbouwen en de uitdaging wil opnemen om actief mee te werken? Draag jij duurzaamheid hoog in het vaandel?

Dan bezit jij de “X-factor” en nodigen wij jou graag uit om te solliciteren.

Toelatingsvoorwaarden

• Je beschikt over een professioneel bachelor diploma (of hieraan gelijkgesteld) bij voorkeur bedrijfsmanagement, all round, organisatie en management of communicatie;
• Je hebt een eerste werkervaring m.b.t. de organisatie van opleidingen en/of (event)planning;
OF je hebt een eerste werkervaring binnen een commerciële functie;
• Een affiniteit met horeca of catering activiteiten is een meerwaarde.

Aanbod

Hogeschool PXL, centraal gelegen in het hart van Limburg, is nauw verweven met het academische en economische leven in de regio. Je mag rekenen op een boeiende en uitdagende functie met ruimte voor het opnemen van verantwoordelijkheden en met oog voor de mogelijkheden om jouw talenten verder te ontwikkelen. Je komt terecht in een innovatieve en multidisciplinaire omgeving die hartelijkheid en ernst uitstraalt. Je mag je verwachten aan een aantrekkelijke vakantieregeling, terugbetaling van woon-werkverkeer met het openbaar vervoer, fietsvergoeding, cambio huurwagen, voordelige hospitalisatieverzekering en interessante cateringvoorwaarden en tal van andere personeelsvoordelen.

De inschaling gebeurt op bachelorniveau in overeenkomstige salarisschaal B11 (equivalent 581). Voor meer informatie: Salarisschalen administratief en technisch personeel hogescholen (vlaanderen.be). Je vindt het bruto geïndexeerd maandsalaris in de kolom ‘maandsalaris’. Een bruto-netto calculatie maken, kan je hier doen.

Naast anciënniteit in de openbare sector kan ook relevante beroepservaring in de private sector of als zelfstandige worden toegekend, conform het hogescholendecreet. De maximum toegekende anciënniteit voor deze functie bedraagt 10 jaar, tenzij de automatisch toegekende beroepservaring deze termijn overschrijdt. Deze nuttige beroepservaring kan worden toegekend mits het voorleggen van de noodzakelijke bewijsstukken binnen de maand na indiensttreding en onderzoek van het volledige dossier. De anciënniteitsbepalingen voor interne kandidaten zoals eerder verworven, blijven behouden.

Opmerkingen

Solliciteren voor deze functie kan tot uiterlijk 18/10/2023 en uitsluitend via ons elektronische sollicitatietool SES : http://ses.pxl.be. Je kan ons via deze weg je cv, diploma’s, motivatiebrief, … bezorgen.

Je kan rekenen op een discrete behandeling van je kandidatuur.

Selectieprocedure

• Preselectie op basis van CV en motivatiebrief is mogelijk en afhankelijk van het aantal kandidaten.
• Kandidaten die op basis van CV en motivatiebrief geselecteerd worden voor deelname aan het selectieproces, worden uitgenodigd voor een selectiegesprek op 27 oktober 2023.
• Je voldoet bij indiensttreding aan de algemene toelatingsvoorwaarden zoals bepaald in de Codex Hoger Onderwijs.

Contactinformatie
Informatie betreffende vacature
Frederique Meertens
Diensthoofd PXL-NeXT
T 0032 11 77 57 01
E-mail : frederique.meertens@pxl.be
Informatie betreffende selectieprocedure
Veronique Cleymans
E-mail: veronique.cleymans@pxl.be
Te noteren
Datum kandidaatstelling: 18/10/2023
Datum interview: 27/10/2023