The Dominican, gelegen aan de Leopoldstraat in Brussel, ademt een authentieke Brusselse sfeer uit. Dit vooraanstaande hotel benut effectief zijn unieke locatie en historie, waarbij uitzonderlijk design en buitengewoon comfort samenkomen.

De openbare ruimtes en kamers, ontworpen door het gerenommeerde Nederlandse ontwerpersduo FG Stijl, weerspiegelen zorgvuldige vormgeving. Colin Finnegan en Gerard Glintmeijer van FG Stijl wonnen in 2005 de prestigieuze “Prix Villegiature Paris” voor Best Interior Design. De indrukwekkende galerij van het hotel verwijst naar het dominicaanse klooster uit de vijftiende eeuw. De originele gevel van het huis van de beroemde Franse schilder Jacques-Louis David is opgenomen in het nieuwe gebouw door het Belgische architectenbureau Lens Ass Architects.

De 150 kamers en suites, elk met een unieke uitstraling, bevinden zich rondom een serene binnenplaats. Ze zijn smaakvol ingericht met hedendaags design en luxe stoffering, waardoor een sfeer van rust en comfort ontstaat in een kloosterachtige omgeving.

Culinair genieten bij The Dominican omvat de Grand Lounge, waar gasten kunnen lunchen en dineren in een intieme omgeving. Deze lounge, doordrenkt met design, biedt harmonie tussen hoge plafonds, grote raampartijen, natuurlijk licht, metaalwerk en een vernieuwende menukaart. Bij mooi weer is buiten dineren ook mogelijk.

De Lounge Bar, een combinatie van een traditioneel café en een loungesfeer, trekt een stijlbewuste klantenkring aan met zijn trendy interieur, creatieve drankjes en à la carte menu. De enorme raampartijen en hoge plafonds creëren een verrassend intieme ambiance.

Voor vergaderingen en conferenties biedt The Dominican drie zalen naast de binnenplaats. Deze ruime, natuurlijk verlichte faciliteiten zijn ideaal voor evenementen, variërend van besloten diners tot zakelijke conferenties, met recepties tot 250 personen en diners voor 10 tot 120 personen.