Het laatste nieuws

Zeeuwse chef brengt 20 jaar ervaring mee bij Inter Scaldes***

LOF, het fine-dining restaurant van Pillows Grand Boutique Hotel Reylof, verwelkomt Paul de Groote als Chef de Cuisine. Met de komst van de Zeeuwse chef-kok krijgt het Gentse restaurant een nieuw gezicht en heeft het onlangs zijn eerste menu geïntroduceerd. Met 20 jaar ervaring bij Inter Scaldes, waar hij de rechterhand was van driesterrenchef Jannis Brevet, wil Paul de Groote terugkeren naar de schoonheid van eenvoud in de stijl van koken en eten. Onder zijn leiding staat een jong en gedreven team, waaronder de 25-jarige sommelier Thomas Naessens en de 21-jarige restaurantmanager Aniek van den Assem, die volgens de Groote de sfeermakers van de avond zijn.

Marcel Reijnen, Hotel Manager Pillows Grand Boutique Hotel Reylof: “Wij verwelkomen Paul de Groote met veel plezier en vertrouwen in LOF Restaurant. De ervaren chef kookt groots in eenvoud. Hij weet pure gerechten met explosieve smaakbeleving op tafel te toveren. Zijn volwassenheid en nuchtere karakter tilt het team en de keuken van LOF naar een hoger niveau. Gasten ervaren hier fine-dining in een bruisende en jonge omgeving.”

Groots in eenvoud met Paul de Groote
De Zeeuwse chef-kok stond 20 jaar in de keuken bij Jannis Brevet. Onder leiding van de bekende Michelin-chef leerde hij de kunst van de eenvoud en het vinden van de mooiste producten. Nu werken de twee culinaire collega’s weer samen, waarbij Brevet een adviserende rol vervult voor de Groote bij LOF. Zijn eerste menu bevat een bereiding van biologische foie gras met Sauternes, hazelnoot en briochebrood en de Soto soep geïnspireerd op het familierecept van zijn Molukse vrouw. Hij zegt: “Het begint met het geven van liefde en aandacht aan de smaken van het pure product. Teruggaan naar de basis van koken en daar diepte zoeken.” De van nature rustige chef staat dicht bij het product en zijn directe omgeving.

Over Chef de Cuisine Paul de Groote
Paul de Groote werd in 1980 geboren in Oostburg. Hij wilde ooit timmerman worden, maar werd verliefd op het vak koken. Na het volgen van de Belgische koksopleiding aan Ter Groene Poorte in Brugge, startte de chef op 21-jarige leeftijd zijn carrière bij Inter Scaldes. Hij solliciteerde op het laatste moment bij Maartje Boudeling en kwam meteen daarna onder de hoede van Jannis Brevet, waar hij Jannis’ eerste en laatste dag in de keuken meemaakte. In de 20 jaar dat de Groote daar in de keuken staat, wist het Zeeuwse restaurant twee sterren toe te voegen en eind 2017 werden ze een van de twee restaurants in Nederland met drie Michelinsterren. Paul de Groote haalt zijn inspiratie uit het dagelijks leven, waaronder de kookkunsten van zijn Molukse vrouw en zijn eerste kooklessen als kind van zijn oma. Hij kookt groots in eenvoud en zoekt diepte in de oorspronkelijke smaak van het product. De chef-kok woont met zijn gezin in Middelburg.

Over LOF Restaurant en Pillows Grand Boutique Hotel Reylof in Gent
Het fine dining restaurant is gevestigd in het voormalige herenhuis van baron en dichter Olivier de Reylof, nu Pillows Grand Boutique Hotel Reylof. Restaurant LOF staat voor fine dining in zijn puurste vorm. Het restaurant in hartje Gent verwelkomt zijn gasten in een levendige en ongedwongen sfeer. Na een culinaire avond bij LOF kunnen gasten overnachten in het bijbehorende hotel, dat is bekroond met de TripAdvisor Travelers’ Choice Award 2023.

Over Pillows Hotels
De hotels en restaurants van het label bevinden zich op de mooiste locaties in Nederland en België, zowel in stadscentra als omringd door prachtige natuur. Sinds de lancering in 2017 zijn de volgende hotels en restaurants geopend: Pillows Grand Boutique Hotel Ter Borch en Coperto Restobar in Zwolle (2017), Pillows Grand Boutique Hotel Reylof, restaurant LOF en Olivier Le Petit Bistro in Gent (2018), Pillows City Hotel Brussels Centre in Brussel (2020), Luxury Boutique Hotel aan de IJssel en restaurant IJssel in Deventer (2021), Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park en Restaurant VanOost en Spring Brasserie (2022) en Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen (2023). Pillows valt onder International Hotel Management Group, dochteronderneming van Amerborgh, opgericht door Alex Mulder.

Vergaderlocatie in Gent – Pillows Grand Boutique Hotel Reylof