Het laatste nieuws

In Landen, middenin het Hageland, vind je Kasteelhoeve Wange. Een natuurdomein van 16 hectaren, meermaals bekroond voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zoals in 2021 met de Baillet Latourprijs. Je vindt er alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke outdoor teambuilding ervaring. Een wandelpad langs de gigantische moestuin en de hermeanderde Gete, een ooievaarspaal, 2 natuurlijke zwemvijvers, een kampvuurplaats… Daarnaast zijn er ook twee kuddes paarden die op een natuurlijke manier samenleven. Er zijn geen stallen noch zand, wél weides met bossen en natuurlijke poelen.

Teambuildings met paarden

Sinds 10 jaar worden er in Kasteelhoeve Wange teambuildings georganiseerd met paarden, dit in samenwerking met Kheiron. Paarden fungeren met hun gedrag als spiegel. Zij leren teams communiceren, verbinden en leiden. Dankzij de ondersteuning van ervaren coaches mochten velen al ondervinden hoe deze manier van ervaringsgericht leren voor altijd meegedragen wordt door een team. Getuigenissen over deze ervaring vindt je hier.

Natuurcoaching

De natuurpracht op het domein en de paarden in Kasteelhoeve Wange inspireerden om een uitgebreid teambuildsingsaanbod te creëren. In het aanbod ‘natuurcoaching’ staan de 4 natuurelementen water, vuur, aarde en lucht, centraal bij het verbinden en  ondersteunen van teams en bedrijven. Als team overleven in de bush? Samen hete kolen trotseren? De kracht van je adem/ zuurstof ervaren? Of je stressniveau managen via een duik in het ijsbad? Het kan allemaal in deze prachtige omgeving met professionele begeleiding van nauwkeurig geselecteerde partners.

Een overzicht:

  • Water: in het ijsbad

Heb je al gehoord van Wim Hof en zijn Methode? Tijdens de workshop ‘Adem en Ijs, Wim Hof Fundamental Day’ (Lokotho), leer je hoe je ademhalingstechnieken, graduele koude blootstelling en trainen van de geest kan combineren om jezelf gelukkig, sterk en gezond te voelen! Treed ver buiten je comfortzone en stap mee het ijsbad in door een focus op body, mind en krachtige ademhalingsoefeningen.

  • Vuur: vuurlopen

‘Vuurlopen’ (Climbing Managers) is tevens een eeuwenoud inwijdingsritueel en een ultieme metafoor waarbij deelnemers beperkende overtuigingen die hun professionele en persoonlijke ontwikkeling belemmeren, doorbreken. Over hete kolen lopen? ‘Dit is onmogelijk’ wordt bijgevolg ‘ik kan dit’.

  • Aarde: bushcrafting

Of wat dacht je van een ‘Initiatie Bushcrafting’ (my.escape)? Het ganse team krijgt tijdens deze initiatie de outdoor basics onder de knie om in de natuur te kunnen overleven. Eetbare planten en vruchten herkennen, vuur maken, sporen van dieren herkennen, een geschikte schuilplaats vinden … je gaat er allemaal mee aan de slag. Als afsluiter geniet je als volleerd woudloper rond het kampvuur van de soep met zelf geplukte ingrediënten. Smakelijk!

  • Lucht: zuurstof

Trek je stapschoenen aan en vertrek eens op ‘ademwandeling’ (Lokotho). In deze teamsessie wandel je op het natuurdomein van de Kasteelhoeve, waardoor je haast automatisch gas gaat terugnemen. Je leert hoe jijzelf de zuurstof in je lichaam kan sturen op een manier die jou en je team versterkt.

Wens je met je collega’s ‘back to basics’ te gaan in de prachtige natuur op het domein? Dat kan via een initiatie van 1 dag, een halve dag, of een intense 2-daagse ervaring. Opteer je als team voor de volledige outdoor experience? Ga dan voor een teambuilding met tipi-overnachting (My. Escape)! De uitvalsbasis voor alle teamactiviteiten zijn de vijf prachtige tipi’s in een ceremoniële cirkel op het domein van de Kasteelhoeve, midden in de natuur. ‘s Avonds kan je tevens genieten van een heerlijke barbecue op het kampvuur.

 

Exclusieve Vergaderzaal omgeving Sint-Truiden – Kasteelhoeve Wange