Een teambuilding anders dan anders: flinke dosis fun én een portie kennis bij Technopolis

Een teambuilding? Natuurlijk moet die leuk zijn en de groepsdynamiek versterken. Maar hij mag toch ook een tikkeltje anders dan anders zijn? Voor al wie dat sprankeltje originaliteit zoekt, zwaait Technopolis de deuren van zijn eventlocatie open. Daar wachten enkele originele formules die barsten van het plezier én waar je nog iets van opsteekt ook. Een mix waarvoor steeds meer bedrijven vallen, zo merkt het Technopolis Event-team.

“De voorbije maanden vulden we ons interne teambuilding-aanbod – met de wetenschapsshow, -quiz en bedrijvenrally – aan met enkele toppers van externen. De escape game en drone-workshop zijn intussen al bijna ‘ouwe getrouwe’, maar we hebben ook enkele kersverse nieuwkomers: een workshop rond circulaire economie, een wandelcoaching en een interactief spel over geld en gedrag”, somt Sanne Vereycken, Event Manager bij Technopolis op. “Zo willen we bedrijven alternatieven bieden voor de klassieke teambuildingformules.”

Combinatie van fun en kennis
Natuurlijk moet een teambuilding leuk zijn en de groepsdynamiek versterken, maar Technopolis wil met haar selectie de lat nog iets hoger leggen. “Fun en samenhorigheid is de eerste stap, de tweede is zichzelf verder ontwikkelen en nieuwe zaken leren. We willen aantonen dat het ene het ander niet hoeft uit te sluiten: tijdens de workshop circulaire economie ga je – al brainstormend – over van ambitie naar actie. Misschien stap je wel met een circulair business-idee buiten? Terwijl je je tijdens de wandelcoaching uitleeft in de natuur, maar tegelijk ook je stress vermindert en je productiviteit verhoogt. En tijdens de geld & gedrag-workshop lijk je gewoon een spannend kaartspel te spelen, maar  steek je eigenlijk heel wat op over behavioral finance. Kortom, de dosis fun wordt aangevuld met een portie kennis. Een combinatie waarnaar steeds meer bedrijven zoeken.”

Voor kleine en grote groepen
Net als de voorbije jaren zwaait Technopolis nog steeds even graag haar deuren op voor kleine, als grote groepen. “We werken alles uit op maat van de klant”, drukt Jan Everaert, Events & Sales Field Coördinator bij Technopolis, ons op het hart. “Ruimte is er alvast genoeg: er wachten twaalf zalen – elk met een uniek, inspirerend karakter – en we kunnen zelfs naar buiten. Voor grote groepen is ook een combinatie van activiteiten mogelijk: terwijl de ene groep in zaal Einstein een hindernissenparcours met drones tot een goed einde brengt, trekt de andere de stapschoenen aan voor een wandelcoaching – en omgekeerd.”

“Welke teambuilding je ook boekt, je kunt ze altijd aanvullen met een van onze cateringformules. Ongeacht het moment en het aantal deelnemers”, raadt Jan nog aan. “Van een welkomstkoffie, over een broodjeslunch, tot een uitgebreid buffet: alles is mogelijk.”

Alle troeven op één locatie
“Bij Technopolis zetten we alles op alles voor originele en – toch ook niet onbelangrijk – betaalbare teambuildingactiviteiten, waarmee de deelnemers zich uitleven én waarvan ze nog iets opsteken ook. En dat allemaal op een goed bereikbare locatie, centraal tussen Brussel en Antwerpen. Redenen genoeg om bij een volgende teambuilding eens niet voor  de zoveelste kajaktocht of het tigste partijtje bowling te kiezen”, vat Sanne al lachend samen.

Seminariezalen Mechelen – Technopolis