Het verhaal omtrent het kasteel is met het oog op de nieuwe ruimtelijke ontwikkeling vandaag aan een nieuw hoofdstuk begonnen. Het Kasteel alsook het bijbehorende Koetshuis werden gerestaureerd in nauwe samenwerking met monumentenzorg. De meest innovatieve ingrepen werden in stelling gebracht om op duurzame wijze in te spelen op de milieu- en klimaateisen van dit moment. Zo werd een beproefd luchtzuiveringssysteem geïmplementeerd en zorgen geothermische warmtepompen voor hernieuwbare energie. Ook het omtrekkende groen is in zijn oude en weelderige glorie tot bloei gebracht.

Met deze geschiedenis en piekfijne restauratie brengen we allerhande evenementen naar een hoogstaand niveau. Ons doel is om aan uw wensen te voldoen en een onvergetelijke dag te bezorgen.

De opportuniteiten zijn eindeloos en we brainstormen graag samen met u voor de invulling van uw ideale bedrijfsevent. Walking dinner, uitgebreide receptie, hoogstaand diner en verrassende concepten maken we mogelijk. Met catering, service en bloemen tot de invulling van de ruimtes ontlasten we u graag van alle zorgen! Kortom, u kunt langskomen bij ons voor eender welk totaalconcept.

Dit avontuur wordt gestart met een uitgebreide rondleiding waar alle mogelijkheden worden toegelicht. Het kasteel heeft zes ruimtes ter beschikking op het gelijkvloers, wat zorgt voor heel wat diversiteit. Elke ruimte is een nieuwe ontdekking voor uw gasten en deze vullen we graag in, in samenspraak met u. Het koetshuis beschikt over een ruime beneden -en eerste verdieping. Het beste van beide werelden ontstaat bij een combinatie van het koetshuis en het kasteel. Het bijzondere contrast tussen het historische en het moderne zorgt voor een hoogstaande beleving.

Uw klanten of medewerkers bedanken, uw product voorstellen, seminaries geven, vergaderingen houden, alles is mogelijk op onze locatie.

Capaciteit van het domein is zeer uiteenlopend. Onze troef is uiteraard dat we twee locaties aanbieden. In Het Koetshuis geniet u van een modern kader met zicht op het unieke Kasteel. In Het Kasteel bent u omringt door de historische ruimtes. De ruimtes in zowel Het Kasteel als in Het Koetshuis zijn steeds gelinkt met elkaar via een opening of dubbele deuren. Dit zorgt voor een sociaal concept waarbij gasten verschillende ruimtes kunnen ontdekken.

Het kasteel bevat 7 kamers op het gelijkvloers met elk hun unieke historische kenmerken. De ontvangstruimte en de hallen zijn een perfecte aanvulling hierop. De staande capaciteit bij gebruik van alle ruimtes is 450 personen. De grootste kamer bevat een capaciteit van 90 personen. De zittende capaciteit bij gebruik van alle ruimtes is 165, waarbij de grootste kamer 50 zitplaatsen verschaft.

Het Koetshuis bevat twee grote ruimtes, nl. gelijkvloers en het eerste verdiep. De staande capaciteit bij gebruik van beide ruimtes is 230 personen. De beneden verdieping bevat een capaciteit van 130 personen. De zittende capaciteit bij gebruik van beide ruimtes is 120, waarbij de beneden verdieping 60 zitplaatsen verschaft.

Dankzij het park zijn we in de mogelijkheid om een kadertent, stretch-tent, etc. te plaatsen bij groter gevraagde capaciteit.

Kasteel Blauwhuis werkt samen met gerenommeerde cateraars die hun weg perfect kennen in onze keukens. Graag werken ze samen met u een werkwijze uit die perfect past bij hetgeen u voor ogen hebt. Walking dinner, uitgebreide receptie, hoogstaand diner en verrassende concepten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Per uitzondering wordt er gewerkt met een traiteur dat de klant voorstelt. Het belangrijkste is dat de kwaliteit verzekerd wordt.

Het kasteel beschikt over een loftje op de eerste verdieping. Dit is de perfecte ruimte om het huwelijkskoppel of de klant een rustig stekje te bieden om zich voor te bereiden. Verder is er ook de mogelijkheid om hier te overnachten. Bij wens naar meerdere ruimtes/ontbijt werken we samen met een lokale B&B.

Er zijn twee ruime parkings ter beschikking dicht bij het kasteeldomein. Er wordt gevraagd om te parkeren op Brandweerparking P1 in Dirk Martenslaan 15, die een beschikbaarheid heeft van 80 staanplaatsen. Aanpalend is er de Goederenparking die plaats heeft voor ongeveer 200 auto’s. Daarna is het slechts een korte afstand door onze bouwsite, waarna aankomst op het domein. Mocht de klant deze afstand willen overbruggen voor het gasten en aankomen aan de voorkant van het kasteel, werken we samen met een VIP-Carservice of golfkarretjes.

Bij uitstek is een van onze unieke troeven de restauratie van de historische gebouwen. Een waw-gevoel geven aan de gasten kan in de ruimtes, zonder veel extra’s te moeten toevoegen. Verder Wij zetten steeds sterk in op uitmuntende service en zien erop toe dat de klant van A tot Z begeleid wordt. Het is onze prioriteit om u volledig te ontzorgen zodat u op de dag zelf enkel hoeft te genieten. Wij staan bovendien altijd klaar om bij te sturen waar nodig.

Tijdens een eerste gesprek gaan we altijd na wat de wensen zijn en op welke wijze we hier naar bestvermogen aan tegemoet kunnen komen. Bij Kasteel Blauwhuis beseffen we als geen ander dat het gaat om de details.