Het verhaal van het kasteel heeft een nieuw hoofdstuk ingeluid, passend bij de hedendaagse ruimtelijke ontwikkelingen. Zowel het kasteel als het bijbehorende koetshuis zijn zorgvuldig gerestaureerd in nauwe samenwerking met monumentenzorg. Innovatieve oplossingen zijn toegepast om duurzaam in te spelen op milieu- en klimaatvereisten, zoals een geavanceerd luchtzuiveringssysteem en geothermische warmtepompen. Ook het omringende groen is in zijn oorspronkelijke weelderigheid hersteld.

Met deze rijke geschiedenis en gedetailleerde restauratie tillen we diverse evenementen naar een hoog niveau. Ons doel is om aan uw wensen te voldoen en een onvergetelijke dag te creëren.

De mogelijkheden zijn eindeloos, en we denken graag met u mee voor de invulling van uw ideale bedrijfsevent. Of het nu gaat om een walking dinner, uitgebreide receptie, hoogstaand diner of verrassende concepten, wij maken het mogelijk. Van catering en service tot de bloemen en invulling van de ruimtes, wij nemen alle zorgen uit handen. Kortom, voor elk totaalconcept bent u bij ons aan het juiste adres.

Dit avontuur begint met een uitgebreide rondleiding waarin alle mogelijkheden worden toegelicht. Het kasteel heeft zes ruimtes op het gelijkvloers, wat voor veel diversiteit zorgt. Elke ruimte biedt een nieuwe ontdekking voor uw gasten, en we vullen deze graag in overleg met u. Het koetshuis heeft een ruime beneden- en eerste verdieping. De perfecte combinatie ontstaat wanneer het koetshuis en het kasteel samenkomen, waarbij het bijzondere contrast tussen historisch en modern zorgt voor een hoogstaande beleving.

Of u nu klanten wilt bedanken, uw product wilt presenteren, seminars wilt organiseren, vergaderingen wilt houden, bij ons is alles mogelijk.

De capaciteit van het domein is zeer divers, en onze troef is dat we twee locaties aanbieden. In het Koetshuis geniet u van een moderne setting met uitzicht op het unieke kasteel. In het Kasteel wordt u omringd door historische ruimtes. Beide locaties zijn met elkaar verbonden via openingen of dubbele deuren, wat zorgt voor een sociaal concept waarbij gasten verschillende ruimtes kunnen ontdekken.

Het kasteel heeft 7 kamers op het gelijkvloers, elk met unieke historische kenmerken. De ontvangstruimte en hallen vullen dit perfect aan. De staande capaciteit bij gebruik van alle ruimtes is 450 personen, waarbij de grootste kamer een capaciteit heeft van 90 personen. De zittende capaciteit bij gebruik van alle ruimtes is 165, met de grootste kamer die plaats biedt aan 50 zittende gasten.

Het Koetshuis heeft twee grote ruimtes op het gelijkvloers en de eerste verdieping. De staande capaciteit bij gebruik van beide ruimtes is 230 personen, waarbij de benedenverdieping een capaciteit heeft van 130 personen. De zittende capaciteit bij gebruik van beide ruimtes is 120, waarbij de benedenverdieping 60 zitplaatsen biedt.

Dankzij het park hebben we de mogelijkheid om bij een grotere capaciteit een kadertent, stretchtent, enzovoort te plaatsen.

Kasteel Blauwhuis werkt samen met gerenommeerde cateraars die bekend zijn met onze keukens. Samen met u en onze huiscateraar Silverspoon stellen we een werkwijze op die perfect aansluit bij uw wensen. Of het nu gaat om een walking dinner, uitgebreide receptie, hoogstaand diner of verrassende concepten, de mogelijkheden zijn eindeloos. In uitzonderlijke gevallen wordt samengewerkt met een traiteur die door de klant wordt voorgesteld, waarbij de kwaliteit altijd gewaarborgd blijft.

Het kasteel beschikt over een loft op de eerste verdieping, de perfecte ruimte voor het huwelijkskoppel of de klant om zich rustig voor te bereiden. Overnachten is hier ook mogelijk. Bij wens naar meerdere ruimtes/ontbijt werken we samen met een lokale B&B.

Er zijn twee ruime parkeerplaatsen beschikbaar dicht bij het kasteeldomein. Gasten wordt gevraagd te parkeren op Brandweerparking P1 in Dirk Martenslaan 15, met een beschikbaarheid van 80 staanplaatsen. Daarnaast is er de Goederenparking, goed voor ongeveer 200 auto’s. Na een korte afstand door onze bouwsite komt men aan op het domein. Voor gasten die deze afstand willen overbruggen, werken we samen met een VIP-Carservice of golfkarretjes.

Een van onze unieke troeven is de restauratie van de historische gebouwen, waardoor gasten een wauw-gevoel ervaren in de ruimtes zonder veel extra’s toe te voegen. We leggen sterk de nadruk op uitmuntende service en zorgen ervoor dat de klant van A tot Z wordt begeleid. Onze prioriteit is om u volledig te ontzorgen, zodat u op de dag zelf alleen maar hoeft te genieten. We staan altijd klaar om bij te sturen waar nodig.

Tijdens een eerste gesprek inventariseren we uw wensen en bespreken we op welke manier we hier optimaal aan kunnen voldoen. Bij Kasteel Blauwhuis realiseren we ons als geen ander dat het draait om de details.