Château de Vignée: juweeltje in de Ardennen

In Rochefort, parel van de Ardennen, vind je het mooie Château de Vignée. Opgetrokken uit lokale natuursteen en gebouwd op de ruïnes van het oude gebouw, verwijst deze fijne locatie naar de eeuwenoude geschiedenis van het domein.

Overnachten

Het kasteel telt 25 unieke kamers. Hotelgasten kunnen kiezen uit verschillende type kamers, m.n. Royal Suite, Junior Suite, Superior Room, Deluxe Room, Comfort Room Château en Comfort Room Lesse. Elke kamer verwijst bovendien naar het uitgesproken landschap van de Ardennen.

Culinair tafelen

In Château de Vignée geniet je van de lokale keuken. Gault & Millau-chef Kwinten Boelen laat je graag kennismaken met zijn gastronomische hoogstandjes met streekverse ingrediënten.

Meetings en Events

Château de Vignée beschikt naast het hoofdgebouw tevens over twee unieke en lichtrijke zalen, perfecte locaties om meetings of events te organiseren te midden van een buitengewone omgeving. De grootste van de twee, zaal ‘Bordeaux’, is iets ruimer en beschikt over een mezzanine. De zaal heeft een oppervlakte van 200m2, geschikt voor 45 tot 265 gasten afhankelijk van de tafelopstelling. Zaal ‘Bourgogne’ daarentegen oogt met een oppervlakte van 120m2 intiemer, ideaal dus voor kleinere gelegenheden, voor 30 tot 145 gasten. Beide zalen zijn uitermate geschikt voor diverse momenten en groepen, van intiem privé tot zakelijk of feestelijk. Dankzij de aangrenzende buitenruimtes, presentatiemogelijkheden door draadloze projectie via Barco Clickshare en wifi-verbinding kunnen beide zalen worden aangepast aan de individuele wensen van de klant. Bovendien voorzien de verschillende eet- en feestarrangementen in elke culinaire behoefte.

Herbronnen

Tijdens een deugddoend verblijf in Château de Vignée en de Ardennen kan je tevens lichaam en geest laten verwennen in de spa van het kasteel. Hier ontdek je verschillende wellnessrituelen. Indoor in de hamam en het zwembad of outdoor in de Finse sauna met uitzicht op de rivieroever. Buiten vind je ook een verkwikkende ijsemmerdouche en twee waterbassins van Kneipp. Op aanvraag kan je tevens genieten van een gelaats- of lichaamsverzorging. Uitsluitend met producten en oliën van Caudalie, een Frans label dat kiest voor natuurlijke ingrediënten die het milieu en de huid respecteren door 100% plantaardige grondstoffen te gebruiken.

Ontspanning na inspanning

Lange meeting of succesvolle bespreking achter de rug? Hoog tijd om een frisse neus op te halen. Door de perfecte ligging in de natuur is Château de Vignée de uitgesproken uitvalsbasis om de Ardense heuvels te verkennen via een rustige wandeling of een fikse tocht. Misschien verken je liever de pittoreske dorpjes in de vallei per fiets? Ook dat kan. Immers, het domein verhuurt gewone fietsen of mountainbikes. Eerder een balletje slaan op een koninklijke golf? Vlakbij het landgoed bevindt zich de Royal Golf Club Château Royal d’Ardenne, op de terreinen van het kasteel van Leopold II. De golfbaan beschikt over 18 holes en natuurlijke hoogteverschillen, met diverse indrukwekkende uitzichten op de groene omgeving. Keuze genoeg dus!