Het laatste nieuws

Vlaams audiovisueel eventbedrijf neemt voortouw in gegevensbeveiliging met ISO/IEC 27001:2013 label

In tijden waar cybersecurity de grootste zorg is voor bedrijven, overheidsinstanties, ziekenhuizen en organisaties trekt DB Video resoluut de kaart van veiligheid. Uit recente cijfers blijkt dat ongeveer 60 procent van de bedrijven te maken krijgt met cybercriminaliteit. Veilig databeheer – en beleid zijn dus niet meer weg te denken. Broadcast- en videoproductiebedrijven komen hier dan ook dagelijks mee in aanraking. “Uiteraard behandelden we alle data reeds volgens strenge normen, heldere procedures en duidelijke werkafspraken, maar met het behalen van deze certificering heeft dit alles nu een officieel en internationaal erkend keurmerk gekregen, een extra troefkaart in ons groeiverhaal”, klinkt het bij DB Video.

Dat DB Video zopas – als eerste en enige (event) broadcast – en videoproducent in België – officieel het ISO/IEC 27001:2013 certificaat behaalde en zich zo aansluit bij de exclusieve groep bedrijven met deze gegevensbeveiligingsgarantie hoeft niet te verbazen. Door volop in te zetten op innovatie en vernieuwing én continu rekening te houden met de noden van een maatschappij – en bedrijven – in volle lockdown is DB Video de laatste jaren namelijk fors gegroeid. Het bedrijf dat dit jaar 25 jaar bestaat, realiseert – met 48 medewerkers en tal van freelancers – jaarlijks maar liefst 2.500 producties waarvan 40 procent broadcast en 60 procent voor het web en events.

“We zijn ontzettend trots op het behalen van het ISO/IEC 27001:2013 certificaat”, aldus Dimitri Beyaert, oprichter en CEO van DB VIDEO. “Het is een bewijs van onze inzet voor het leveren van de hoogste kwaliteit aan onze klanten. De implementatie van veiligheidsmaatregelen lijkt vanzelfsprekend. Maar het vergt een doorgedreven en secure werkwijze van elke medewerker. Dit certificaat is dan meteen ook een belangrijke erkenning van het harde werk en de toewijding van ons hele team en motiveert ons om onze normen van kwaliteit en klantenservice blijvend te verbeteren. Het is echt een extra troefkaart zowel ten opzichte van grote en institutionele spelers als kleinere organisaties, die ons sterk groeiverhaal verder zal ondersteunen.”

Het ISO/IEC 27001:2013 certificaat omschrijft eigenlijk de eisen voor het opzetten, implementeren, onderhouden en voortdurend verbeteren van een beheersysteem voor informatiebeveiliging binnen de context van de organisatie. Door dit certificaat toont DB Video hun opdrachtgevers en andere belanghebbenden dan ook meteen aan dat het bedrijf – voor elk van de 3 brands, DB Video | MOTCHA en Webble-Up – een gecertificeerd en veilig informatiebeveiligingsproces hanteert en dat gegevens van opdrachtgevers, bezoekers en deelnemers ten allen tijde beveiligd zijn volgens de vereisten van deze internationale normen. Of het nu gaat om een event, broadcast, streamingservice of video-opname.

Inzetten op vernieuwing

In volle coronaperiode breidde Webble-Up – het hybride streamingplatform van DB – snel uit. Met die groeispurt rezen ook prangende vragen rond de garantie op veiligheid van gegevens. “Geen betere garantie dan het officieel behalen van de ISO 27001:2013 norm”, aldus het team van DB VIDEO.  Ze voegden de daad bij het woord en gingen gedurende anderhalf jaar aan de slag om ook officieel alle processen, documenten en gegevensverwerking van de grootste veiligheid te garanderen. Het bedrijf wil – nu het certificaat behaald werd – niet achteroverleunen, maar is vastbesloten om deze hoge normen te handhaven en te blijven innoveren om klanten de best mogelijke en veilige service te bieden.

Als toonaangevend bedrijf in België biedt DB VIDEO intussen een waaier van verschillende diensten aan zoals live event streaming, broadcast, studio-opnames en post-productie. Het bedrijf heeft een sterke reputatie opgebouwd voor het leveren van hoogwaardige audiovisuele oplossingen aan klanten in verschillende sectoren, bedrijven, media, overheden en non-profitorganisaties. Tot de klantenportefeuille behoren onder meer de NATO, het Vlaams parlement, Europees parlement, ​ European Space Agency, Amazon, BNP Paribas Fortis, Mediafin, etc.

“Informatiebeveiliging is van groot belang om de dagelijkse continuïteit van een organisatie te garanderen en vertrouwelijke persoons- of bedrijfsgegevens te beschermen, veilig te behandelen en te garanderen. Daarnaast vragen of eisen klanten, overheden of andere belanghebbenden steeds vaker dat informatie beveiligd is tegen datalekken of andere dreigingen van buitenaf.” Mikis Goos, IT ​ Innovation manager DB Video

Uw referentie voor audiovisuele ondersteuning – DB Video