Vaccinatiecentrum Gent komt in Flanders Expo: "Tot 3.000 mensen per dag vaccineren"

De inwoners van Gent zullen naar Flanders Expo moeten om zich te laten inenten tegen het coronavirus. Vanaf maart komt in hal 7 het vaccinatiecentrum voor het grootste deel van de bevolking. Minder mobiele mensen zullen op andere plaatsen terecht kunnen. 65-plussers en risicopatiënten zijn het eerst aan de beurt.

De overheid start met een massale inentingscampagne om de coronacrisis zo snel mogelijk te beëindigen. Ze rekent daarvoor ook op de lokale besturen. In Gent zullen inwoners vanaf maart terecht kunnen in een vaccinatiecentrum in Flanders Expo. Een hal daar wordt er omgebouwd.  De 65-plussers en de risicopatiënten komen eerst aan de beurt. Daarna volgen de essentiële beroepen, zoals brandweer en politie, en vanaf juni volgt de brede bevolking.

In februari wordt hal 7 klaargemaakt. Er zullen 12 ‘straten’ komen waar je je prik kan krijgen. Op die manier komen minstens 3.000 Gentenaars per dag aan de beurt. “Er zullen ook ‘s avonds en in het weekend vaccinatiemomenten zijn”, zegt burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD). Volgens hem zal alles klaar zijn tegen 15 februari zodat er al kan getest worden om zo vanaf maart echt te beginnen. Mocht blijken dat die 12 straten niet genoeg zijn, dan kunnen dat er nog 16 worden.

En als je er niet geraakt?

Wie niet naar Flanders Expo geraakt, zal de vaccinatie op een andere manier krijgen. De stad en de Eerstelijnszone zijn nog bezig om daar een oplossing voor te zoeken. Misschien zal de huisarts de prik geven, ofwel kan het via mobiele ploegen die naar je toekomen. Dat moet nog geregeld worden.

Wat moet je doen?

Voorlopig moeten Gentenaars niets doen om aan een spuitje te geraken. De stad zal zelf de verschillende bevolkingsgroepen contacteren en een uitnodiging sturen. Burgemeester De Clercq is opgetogen dat de organisatie van de vaccinaties vast ligt. “Er komt eindelijk weer perspectief en zicht op onze vrijheid.”

Bron: VRT.be https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/01/11/vaccinatiecentrum-van-gent-komt-in-flanders-expo/

Flanders Expo – Vergaderen in Gent