Het laatste nieuws

Zaal USA, de grootste zaal van Hotel Van der Valk Beveren, werd onlangs volledig gerenoveerd. Olivier Wauters, Executive Director van Eventonline, ging een kijkje nemen en kreeg tekst en uitleg van General Manager Tim Van der Valk.

“Onze missie bij Hotel Van der Vlak Beveren is onze gasten oprechte ambassadeurs te maken van het hotel door hen een unieke ervaring aan te bieden. Met die optiek in het achterhoofd zijn we reeds een tijdje bezig verbeteringen aan te brengen in ons hotel”, legt Tim Van der Valk uit. “Ondertussen is zaal USA aan de beurt. Bedoeling is hier heel flexibel te werken, zodat de zaal zowel meetings, groepen, events, maar ook feesten, brunches en zelfs live cookings kan ontvangen. Daarvoor moest de zaal uiteraard worden aangepast.”

De zaal kan in vier delen worden opgedeeld via moduleerbare wanden waarvan één gedeelte een buffetruimte is. “Een buffet dat we met ‘beleving’ in het achterhoofd hebben ingericht”, zegt de GM. “Met de focus op live cooking, dus het live bereiden van gerechten of stukken van gerechten door te bakken of te braden. Perfect dus voor evenementen. We hebben bakplaten, een gril en wokvuren geïnstalleerd, allemaal inzetbaar bij klassiekere buffetten. Voor walking dinners bijvoorbeeld kunnen dan zo de gerechtjes worden afgewerkt à la minute.”

De zaal kan zo’n vierhonderd gasten ontvangen, afhankelijk van de opstelling uiteraard. Door de moduleerbaarheid van de ruimte, kan zaal USA ook worden opgedeeld in receptieruimte, vervolgens zittend dinner, deels of volledig afgesloten.

“Daarnaast zijn er een aantal formules die we promoten, zoals ontbijtmogelijkheden voor niet-hotelgasten. Dat trekken we dan door naar die zaal. Idem voor onze brunch op zondag en op vrijdagavond onze live cooking. Dat zijn allemaal all-in formules, ideaal dus voor met het gezin of met groepen. Soortgelijke formules kunnen we uiteraard aanbieden aan bedrijven, zowel voor kleine of grote groepen”, stelt Tim Van der Valk.

Voor events zonder seating kan de zaal zo’n 5 à 600 personen aan. Dan wordt er tevens een aangrenzende zaal bij betrokken om het totaalaantal wat te spreiden.

“We willen een uniek product aanbieden getrouw aan onze familieroots. Een goede service bieden, met de nadruk op gastvrijheid om dat familiegevoel te evenaren, die persoonlijke, aanpak. Tegelijkertijd evenwel iets moois aanbieden inzake kamers en restaurant, zonder die gastronomische focus te vergeten. Kortom een echte mooie totaalbeleving. Via het hotel, de wellness en de twee restaurants … dat is onze missie en daar proberen we iedere dag aan verder te werken”, aldus de GM.

Hier stopt het echter niet mee voor Van der Valk Beveren. “We hebben nog plannen”, klinkt het. “We gaan evenwel niet onmiddellijk alles verklappen”, grapt de uitbater nog.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Vergaderlocatie in Beveren – Van der Valk Hotel Beveren