Nieuw Bistro-Concept The Greenhouse geopend in Kortrijk Xpo

Kortrijk Xpo, het internationaal beurzen-en congrescentrum opende op 18 september 2018 de deuren van hun nieuwe bistro-concept The Greenhouse. Voor de bouw van de bistro werd de bestaande bar Atrium volledig afgebroken. De werkzaamheden zijn kort voor het zomerverlof gestart en moesten tegen september klaar zijn voor het nieuwe najaars- beurzenseizoen.

Voor de bouw werd er samengewerkt met architectenbureau Buro B uit Genk. Architect is Kurt Gooris die onder andere in stond voor de pop-uprestaurants van VTM in 2017. Het bureau had sterke expertise inzake evenementiële en belevingsconcepten, kwaliteiten waar Xpo voor het nieuwe cateringconcept net naar op zoek was.

De architect vertrok voor het ontwerp vanuit de bestaande centrale lichtkoepel in het centrum van de expohallen. Vanuit deze koepel met natuurlijke lichtinval, werd er geopteerd om de bistro uit te werken als een serre met veel licht, ruimte en groen. Vandaar uiteraard ook de naam The Greenhouse of ‘serre’ in het Engels. The Greenhouse moet een plek worden waar zowel exposanten als bezoekers even op adem kunnen komen tijdens de drukte van een beurs. De bar werd uitgebreid met 300 m² en biedt nu plaats aan 290 gasten of bijna een verdubbeling in capaciteit t.o.v. de vorige bar.

Inspiratie voor het nieuwe cateringaanbod werd opgedaan tijdens een culinaire reis naar Italië. De keuze viel op verse, eerlijke en authentieke producten. Zo werd er voor de koffiebeleving een samenwerking aangegaan met Viva Sara uit Kortrijk. In The Greenhouse kan men terecht voor een zakelijke afspraak, een snelle lunch / diner, een verkwikkende cocktail of een Grand Cru met tapa’s uit de streek. De combinatie van de verschillende ingrediënten zorgt voor de totaalbeleving van het nieuwe concept.

Meer info:
Kortrijk Xpo
Luc Van Rensbergen
lucvanrensbergen@kortrijkxpo.com
0475/831446

Buro B
Kurt Gooris
kurt@burob.be
0474/372770

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Verhuur eventlocatie in Kortrijk – Kortrijk Xpo Meeting Center