Het laatste nieuws

De afgelopen periode

Het voorbije jaar was voor de medewerkers van Easyfairs een echte rollercoaster van emoties op verschillende vlakken. Hun talenten moesten noodgedwongen 18 maanden thuis werken en hun takenpakket zag er van de ene op de andere dag anders uit. Ook voor hun partners moest zij hopen dat zij door deze storm geraakten. Easyfairs voelde goed aan voor welke uitdagingen de sector stond. Het bedrijf zelf heeft echter niet stil gezeten. Tal van initiatieven werden ondanks de pandemie toch gerealiseerd (examencentra, outdoor drive-in cinema’s, vaccinatiecentra,…).

Uitdagingen

Eén van de grootste uitdagingen van Easyfairs ligt op het vlak van talenten. De komende maanden zullen immens druk zijn. Het personeel zal daarom op zoek moeten gaan naar de ideale combinatie tussen op kantoor werken en home-office. Ook moeten ze de work-life balance terugvinden. Een bijkomende uitdaging ligt bij het operationele. Easyfairs moet de juiste partners terug aan boord krijgen en hen terug naar het gewenste service level krijgen. Door voortdurend te werken met grote en flexibele spelers, met een stevige ruggengraat, zal de dienstverlening gegarandeerd kunnen worden. Al blijft bij die partners de zoektocht naar tijdelijke en vaste medewerkers een zware klus!

Hybride events

Easyfairs neemt het positieve uit de coronacrisis mee naar de toekomst. Interne meetings die vroeger fysiek gebeurden, gebeuren nu één-op-twee virtueel. De efficiëntie van het vergaderen steeg enorm dankzij het virtuele landschap. Ook met de tijdswinst qua verplaatsingen wordt nu handig omgegaan.

Wat hybride events betreft ziet het bedrijf dat organisatoren hun communities meer voor én na het face2face event zullen blijven bespelen. Content wordt beter gebruikt en verspreid. Ook zullen sprekers op congressen minder fysiek aanwezig zijn maar via kwalitatieve streaming het publiek kunnen toespreken.

De toekomst van Easyfairs, post Corona

Door de vele verschuivingen en lanceringen wordt het behoorlijk druk in de vier eventlocaties van Easyfairs in België. Ze zien veel nieuwe aanvragen binnenkomen voor corporate events en conferenties. Veel bedrijven ondergaan een inhaalbeweging naar hun medewerkers en klanten toe.

Easyfairs volgt de evolutie op vlak van de coronamaatregelen goed op. Ze investeerden proactief in CO-2 meettoestellen en extra ventilatie omdat ze geloven dat een gezonde luchtkwaliteit aan belang zal blijven winnen. Hun Covid-19 coördinatoren monitoren permanent de richtlijnen vanuit de overheid. Ook het kiezen van de juiste, stabiele en financieel gezonde partners zal belangrijk zijn.

Het bedrijf ziet nu al, dankzij de verschillende versoepelingen, dat face2face events zullen terugkeren in grote aantallen. Tal van nieuwe initiatieven en verbetervoorstellen liggen ook klaar om uitgerold te worden, telkens in het belang van hun communities.
Maar liefst 15 nieuwe eigen events zullen gelanceerd worden vanuit Eaysfairs België. Exposanten, organisatoren en bezoekers zullen nog meer in het middelpunt van de belangstelling staan.