Spiegelzaal – Uniekste locatie van Antwerpen
Het voormalig Koninklijke Paleis op de Meir werd gebouwd als stadspaleis in het midden van de 18de eeuw in opdracht van de rijke koopman Joan Alexander van Susteren. Dit stadspaleis dateert van 1745-1746 en is een weeldering rococogebouw met laatbarokke invloeden. Keizer Napoleon was onder de indruk van het paleis mede dankzij zijn gunstige ligging en kocht het in 1811. Na de Belgische onafhankelijkheid maakte het nieuwe koningshuis er zijn Antwerpse residentie van. Leopold II bouwde er de schitterende Spiegelzaal.
De voorbije jaren werd door Erfgoed Vlaanderen een nieuwe invulling bedacht en uitgewerkt. Het gebouw krijgt een herbestemming als “publiekspaleis” waar er plaats is voor horeca.
De ‘Spiegelzaal’ is terug de gedroomde locatie voor diners, recepties, presentaties, walking dinners, … Er kunnen zittende diners plaatsvinden tot maximum100 personen en er zijn receptiemogelijkheden tot maximum 250 personen. Bij mooi weer kan de receptie of het aperitief doorgaan op het terras van het binnenplein.
De nabijgelegen parkings zorgen ervoor dat u zonder problemen kunt parkeren.
Dankzij de unieke ligging van dit prachtige gebouw in het hartje van Antwerpen, het historische karakter en de museale functie is deze Spiegelzaal een aanwinst voor het meerwaardezoekend publiek.