Netwerken met zicht op ZOO Antwerpen

Een internationaal congrescentrum in het prachtige kader van een van de oudste en best bewaarde dierentuinen in Europa, dat vind je nergens anders dan in hartje Antwerpen. In november van volgend jaar is het zo ver. Het Elisabeth Center Antwerp opent haar deuren. Een state-of-the-artcongrescentrum midden in ZOO Antwerpen. Duurzame contacten leggen, diepgaande gesprekken voeren, inspireren en elkaar ontmoeten in een historisch en groen kader, midden tussen de exotische dieren. Elisabeth Center Antwerp ten voete uit.

Antwerpen heeft veel troeven: diamant, geschiedenis, mode, een historisch hart, een florerende haven en natuurlijk een prachtige ZOO. ZOO Antwerpen is zonder twijfel de mooiste en best bewaarde 19de eeuwse dierentuin van Europa. Vanaf november 2016 herbergt de ZOO het meest unieke internationale congrescentrum van Vlaanderen. Met een oppervlakte van 25.000 m2, 30 zalen en een capaciteit van 2.500 gasten is het Elisabeth Center Antwerp een speler van wereldformaat.

Het architectenbureau Ian Simpson uit Manchester ontwierp het complexe en unieke concept en ging hiervoor een verregaande samenwerking aan met Kirkegaard Associates uit Chicago en Bureau Bouwtechniek. Kirkegaard is een wereldautoriteit op het vlak van akoestiek. Ian Simpsons team creëerde een inspirerend, flexibel en krachtig gebouw met veel aandacht voor energiebesparing en natuurlijk licht. Het gebouw wordt helder en elegant, een symbool van de stad en een bron van inspiratie voor iedereen. Het bestaande historische gebouw wordt verbonden met hypermoderne architectuur, een landmark in de stadsvernieuwing. Het internationale profiel van de stad wordt hiermee naar een hoger niveau getild.

De centraal gelegen Elisabeth Zaal met haar 2.000 zitjes is hier de kers op de taart. ‘s Middags een keynote-speaker en ’s avonds genieten van een symfonisch concert? Geen probleem. “We brengen het historische kader van ZOO Antwerpen samen met deze state-of-the-art-venue”, aldus Anja Stas, Chief Commercial Officer van ECA. “Een unieke combinatie die gasten zal inspireren. Voorafgaand aan een intensieve dag een jogging doen in de ZOO of je gasten verwennen met een diner in ons historische Aquarium? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Elisabeth Center Antwerp wordt een centrum van kennisuitwisseling, inspiratie en kwaliteitsvol contact. Closer to what matters.”