Het laatste nieuws

Alychlo neemt een meerderheidsparticipatie in het Gentse people agency MaisonRouge. De bedrijfsexpertise van Alychlo zal MaisonRouge in de komende jaren helpen nieuwe stappen te zetten in de ambitieuze plannen van het bedrijf.

Sinds de oprichting van MaisonRouge in 2008, groeide het bedrijf onder de vleugels van founder Olivier Saverys en zijn team uit tot een toonaangevende en gewaardeerde leverancier van hospitalitypersoneel. Als people agency, investeert MaisonRouge in het opleiden en begeleiden van haar crew. Naast een studentenjob, kunnen ze bij MaisonRouge ook terecht voor workshops, inspiratiesessies en coaching. Mét resultaat, de goede prestaties van de MaisonRouge-crew gaan niet onopgemerkt voorbij. Dankzij het harde werk en het enthousiasme van zowel het vaste team als de crew, werd MaisonRouge de afgelopen 5 jaar verkozen tot beste people agency.

MaisonRouge bouwde de voorbije jaren een duurzame samenwerking uit met heel wat gerenommeerde eventbureau’s waaronder Meet Marcel, Fast Forward Events en DM&S. Maar ook cateraars en culinaire events zoals Fourchette, de uitreiking van de Michelinsterren of Mise en Plage doen een beroep op de opgeleide MaisonRouge-crew. Op de festivals is er een grote aanwezigheid met onder andere activaties op alle grote Belgische festivals en ook meer dan 300 MaisonRougers op de eerste editie van Tomorrowland Winter in Alpe d’Huez. In de sportwereld zijn er langdurige samenwerkingen met meerdere 1A-voetbalclubs.

MaisonRouge kan vanaf nu ook beroep doen op de kennis, expertise en het netwerk dat Alychlo doorheen de jaren opbouwde in zowel de algemene bedrijfsvoering als in de specifieke entertainment- en hospitalitywereld. Het is dan ook de ambitie om samen stappen vooruit te zetten en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Daarbij blijft natuurlijk de stevige basis binnen hospitality centraal staan in de werking van MaisonRouge.

Er zal gekeken worden naar mogelijke synergieën binnen de groep die voor beide partijen een win-win situatie creëren wat betreft personeel. Er komen opleidingen in nieuwe vakgebieden naast hospitality zodat de MaisonRouge-crew ook daar een meerwaarde voor klanten kan betekenen en tegelijk extra ervaring kan opdoen. In eerste instantie komen er opleidingen en studentenjobs bij voor jongeren met interesse in sales, social media of ondersteunende administratie. Alychlo zoekt ook actief mee naar opportuniteiten om jongeren verder te helpen hun potentieel te ontwikkelen.

Olivier Saverys zal in eerste instantie aanblijven als zaakvoerder van MaisonRouge en mee de overgang begeleiden naar een nieuwe CEO. Nadien zal hij een rol opnemen als verantwoordelijke van het leisure portfolio van Alychlo, waar MaisonRouge ook deel van zal uitmaken.

MaisonRouge blijft ook in de toekomst een thuis voor alle jongeren die een studentenjob met meerwaarde zoeken. Voor de klanten blijft MaisonRouge een trouwe people partner, toegankelijk, geëngageerd en persoonlijk verbonden. We zijn vastbesloten om de ingeslagen weg verder te zetten, aangevuld met nieuwe impulsen en de gekende Big Smile.

Hostessenbureau in België – MaisonRouge – People voor evenementen