Het laatste nieuws

Onlangs bezocht Olivier Wauters, Executive Director van Eventonline, Vinoscoop, een hele mooie wijnwinkel regio Gent. Deze wijnzaak gespecialiseerd in wereldwijnen vanuit o.a. Chili, Argentinië, Zuid-Afrika en Verenigde Staten is meer dan een verkoop- en verdeelpunt. Vinoscoop beschikt tevens over een splinternieuwe eventlocatie, uitermate geschikt voor bedrijfsevenementen of personeelsfeesten. Hij sprak hierover met Pieter-Jan Cordier van Vinoscoop, die zich over de eventlocatie ontfermt.

Pieter-Jan legt uit hoe die tot stand is gekomen. “Van origine zijn wij een wijnhandelaar. Wij importeren voornamelijk Chileense en Argentijnse wijnen naar ons land, om die dan verder te verdelen naar andere wijnhandelaars & wijnliefhebbers in België en gans Europa. Gezien de grootte van ons magazijn wensten we om ook met dit mooie industriële pand iets meer te doen. Vandaar het idee om een event & meeting locatie bovenop het magazijn uit te bouwen. Hierdoor hebben we één grote plenaire zaal, waar we tot 200 mensen kunnen ontvangen, met daarbij vijf meeting- of break-outruimtes van verschillende grootte en capaciteit.”

Het nagelnieuwe pand vind je aan de Industrieweg te Mariakerke aan de R4 nabij knooppunt E17/E40, vlot bereikbaar dus en uiteraard beschikt Vinoscoop over een ruime parking. Met de eventlocatie richt Vinoscoop zich vooral op bedrijven die op zoek zijn naar een plaats voor een netwerk event, een fijne locatie voor productpresentaties, personeelsfeesten of een aparte vergaderruimte.

“Onze kleinste vergaderzaal is geschikt voor vijf à twaalf personen. En in de grootste meetingruimte kun je in theateropstelling tot 90 personen plaatsen. De namen van de vergaderzalen, de inrichting en decoratie weerspiegelen trouwens onze passie voor wijn en zuiderse wijnregio’s. De vergaderruimtes zijn genoemd naar wijnterroirs, zoals Maipo, Mendoza en Salta. Zo hebben we onze vergaderzaal die zich helemaal bovenaan het gebouw bevindt, Altura Maxima genoemd, een bewuste link gezien Altura Maxima in Argentinië ook het hoogst gelegen wijngebied van de wereld is en onze absolute topwijn daar gemaakt wordt .

In-house catering behoort ook tot de mogelijkheden?

“We beschikken over een interne keuken en we hebben onze eigen chef klaar staan die volledig op maat van de bedrijven de catering kan verzorgen en die gerechten kan afstemmen naar de noden van de klant. Dit kan dan ook zeer uiteenlopend zijn, van broodjeslunch, warme lunch, buffet, tot fine dining. En dat alles in-house, en op maat klaargemaakt.”

Stel, je bedrijf huurt de eventlocatie voor een dag, hoe ziet zo’n dag er dan uit?

“De gasten van het bedrijf komen ’s ochtends toe en ze worden ontvangen met koffie, fruitsap en indien gewenst ontbijt(koeken). Daarna gaan ze in vergadering tot de koffiebreak. Hierbij voorzien wij vers fruit, gebak of andere versnaperingen, Vervolgens kunnen ze verder vergaderen tot de lunch die we dan piekfijn verzorgen. In de namiddag is er vaak terug een koffiebreak voorzien, en na afsluit kan men gerust nog napraten aan de bar met een drankje of een wijn vanuit ons assortiment. In de zomermaanden of bij aangenaam weer kunnen we de pauzes tevens buiten op het terras houden. Het betreft een terras vooraan, geschikt voor 60 personen, alsook een patioterras waar dan nog eens 40 personen terecht kunnen. Zo hebben we ook bedrijven die hier in de zomer een barbecue organiseren voor hun personeel dat buiten in het zonnetje kan genieten terwijl het bedrijf hiermee scoort.”

Werkt Vinoscoop ook met bepaalde arrangementen?

“Klopt, een concept dat we vaak aanraden aan bedrijven zijn gastronomische food corners met aangepaste wijnen. Bijvoorbeeld drie food corners, daar serveren we telkens een gerecht terwijl de sommelier uitleg geeft over de wijn die bij het gerecht past. Dat is zonder meer een heel leuk concept om op deze manier de wereldwijnen te leren kennen. De keuze van de geserveerde gerechten wordt natuurlijk eerst besproken met de klant. Er is steeds een brede waaier aan mogelijkheden, waarbij we rekening houden met zowel vegetarische opties als eventuele allergieën. Bovendien houden we ook rekening met het weer. Als het zeer warm is, gaan we kijken naar een frisser gerecht, gecombineerd met frisse wijntjes. In de winter zal het dan eerder een stoofpotje zijn. Maar wees gerust, we hebben een uitgebreid wijnassortiment. Geen probleem dus om bij elk gerecht een bijpassende wijn aan te bieden.”

Wat was het grootste event dat je al hebt mogen hosten?

“Een van de grotere events die we recent nog hadden was een event van ING. Het betrof een diner voor 200 personen gezeten aan ronde tafels. Voorafgaand aan het diner was er een hele dag gevuld met verschillende workshops en meetings verspreid over onze vergaderzalen met de nodige koffiepauzes in onze grote plenaire zaal. ’s Avonds hadden we alles volledig omgetoverd voor een diner zodanig dat die dag werd afgesloten met een mooi personeelsfeest, gevolgd door een dansavond met DJ. En geslaagd event en een tevreden klant. Altijd leuk om te horen uiteraard,” aldus nog Pieter-Jan.

Website Vinoscoop: www.vinoscoopevents.be

Eventlocatie in Gent – Vinoscoop