Het laatste nieuws

Ecologie is een veel voorkomend argument in de keuze tussen tapijttegels of tapijt op rol. De waarheid is dat het antwoord niet zo eenduidig is. Ze overlopen graag enkele bedenkingen die u zich kan maken bij het kiezen tussen tapijttegels of tapijt op rol.

Milieuvriendelijkheid

Tapijttegels worden hier vaak als de betere optie gezien omdat tapijttegels herbruikt kunnen worden. Ze worden met vrachtwagens geleverd door het hoge gewicht (>4.5 kg/m²), enkele dagen gebruikt en terug naar het magazijn getransporteerd, waar de tegels gereinigd worden. Na elk event is er ook steeds wat verlies omdat tegels beschadigd geraken tijdens de opbouw / afbouw of bij het transport. Dit brengt niet alleen onverwachte kosten met zich mee, maar het is ook een dure tegel die dan wordt weggegooid. Als het dan gaat om tapijttegels met een bitumen basis zal de tegel vaak verbrand worden als hoogcalorisch afval. En dat is waar het schoentje wringt…

De grafiek hierboven toont de resultaten van een “Life-Cycle-Analyse” die werd uitgevoerd tussen bitumen tegels en ons beurstapijt, Expostyle. Bij deze analyse houden we rekening met al het bovenstaande, zijnde transport, (snij)verlies, afvalverwerking, productie, grondstoffen, …

Uit deze grafiek mogen we het volgende afleiden:
1m² bitumen tegels stoot ongeveer 18 kg CO₂ uit als deze 1 keer wordt gebruikt, pas na 50 keer dezelfde tegel gebruiken stoot deze ene tegel evenveel CO₂ uit als 50m² Expostyle dat 1 keer wordt gebruikt en nadien als afval verwerkt wordt.
Vanaf dat 50% van de Expostyle gerecycled word, mag je deze ene m² tegel nog honderden keren gebruiken. Expostyle zal altijd ongeveer 18 kg CO₂/m² minder uitstoten.
Wanneer minder dan 50% Expostyle op de afvalberg beland zal de CO₂-uitstoot steeds verder dalen ten opzichte van bitumen tapijttegels naarmate de vierkante meters verhogen.

Belangrijke opmerking

De Expoquadra, Effex en Concord tapijttegels van Cover Flooring / Sommer Needlepunch maken geen gebruik van een bitumen onderrug, maar van een witte polyethyleen rug die geen zwarte strepen kan achterlaten op gevoelige vloeren. Bovendien weegt onze tegel maar 3 kg/m². Er kunnen dus meer tegels op een vrachtwagen geladen worden en ook het verleggen is minder belastend voor de rug. Daarenboven is deze tegel 100% polypropyleen/polyethyleen wat hem recyclebaar maakt.

Op vraag van de klant is het mogelijk om naam of logo van de eigenaar op de rug te drukken. Ze bieden ook handige plooibare voorraadcontainers aan die ontwikkeld zijn om de tegels te beschermen tijdens het vervoer en de stockage.

Contacteer hen snel voor meer info over hun recyclebaar tapijt!
E-mail
Website

Cover Flooring – Tijdelijke Vloerbekleding