Het laatste nieuws

Production Resource Group LLC, (PRG) staat binnen de entertainmentindustrie gekend als dé leverancier van productionele oplossingen voor muziek, tv, film, bedrijfsevents en theater. Het afgelopen jaar heeft het bedrijf een wereldwijd netwerk van studio-omgevingen gecreëerd, waaronder locaties beheerd door en in eigendom van de PRG Alliance partners. Elke locatie is uitgerust met de meest geavanceerde apparatuur en techniek om de lokale markt te bedienen en bij uitstek geschikt voor een efficiënte, schaalbare productie van vooraf opgenomen content evenals live-content. Deze studio’s bieden de artiesten, merken en andere bedenkers de nodige middelen om hun visies tot leven te brengen en dit in een veilige omgeving conform de COVID-richtlijnen. Naast het inspelen op de hedendaagse behoefte aan veiligheid, vertegenwoordigen ze de toekomst voor digitale- en hybride evenementen.

“De studio-omgeving heeft nog nooit zo’n belangrijke rol gespeeld, niet alleen voor de klassieke tv- en filmmakers, maar ook binnen de muziekwereld, de bedrijfsevenementen en in opkomende domeinen zoals e-sports,” zegt Jere Harris, PRG Chairman & CEO. “Het afgelopen jaar hebben we – met alle expertise en technologie die we ter beschikking hadden – ruimtes binnen de faciliteiten getransformeerd om aan de toenemende vraag te kunnen beantwoorden, en we zien een zeer sterke reactie van de klanten.”

De Virtual Production Studio’s van PRG zijn gevestigd in Los Angeles, Parijs en Hamburg. De Digitale Studio’s van PRG bevinden zich over de hele wereld, inclusief “The EGG” in Brussel, de trendy “Saatchi Gallery” in Londen, Madrid, Dubai, Buenos Aires, Chicago, Las Vegas, Nashville, New York Metro, Orlando. De PRG Alliance Partner Studio’s kan je terugvinden in Budapest, Lissabon, Milaan, Athene, Sao Paolo, Singapore en Zagreb.

De studio’s zijn strategisch gehuisvest in de onmiddellijke nabijheid van belangrijke locaties, waardoor we zowel de stock alsook de technische expertise binnen handbereik hebben en kunnen aanbieden. Zo krijgen bedrijven, merken, muzikanten, filmmakers en reclamebureaus de kans om hun projecten aan maximale veiligheid, expertise en spitstechnologie te realiseren.

Elke studio heeft zijn eigen karakter, afgestemd op de markt die hij bedient zoals muziek, TV/Film producties of bedrijfsevenementen. Op elke locatie staat een deskundig team paraat om toezicht te houden en de locatie te bemannen. Allen bieden ze een verscheidenheid aan oplossingen aan ter realisatie van producties en online-evenementen. De Digital Studio’s van PRG bieden de perfecte studio-omgeving aan om een breed scala aan digitale evenementen – vooraf opgenomen of live – uit te zenden.

PRG’s Virtual Production Studios zijn een selectie aan locaties binnen het netwerk die naadloos de fysieke- en digitale werelden samenvoegen. Geavanceerde technologische oplossingen – waaronder extended reality (xR), mixed reality en proprietary Enhanced Environments en Ncam®- technologie – worden gebruikt om virtuele omgevingen toe te voegen aan het effectieve podium. Deze virtuele productiestudio’s zijn uitgerust om green screen-, standardcapture of xR-opnames te hosten, afhankelijk van de productionele behoeften. Hier hebben cinematografen, adverteerders, event producers en DP’s grenzeloze creatieve mogelijkheden te hunner beschikking. Elke omgeving, van volledige imaginaire werelden tot realistische decors en achtergronden, kunnen tot in de studio worden gebracht met de optie tot real-time visualisatie van de virtuele elementen. Dit resulteert erin dat het talent in real-time met de omgeving kan interageren. Wat ervoor zorgt de producenten aanzienlijk besparen op post-productionele kosten en reiskosten.

Of het nu gaat om een eenvoudige livestream, een online productlancering, een virtuele sessie, een uitgebreide film, een tv-spot of reclamefilmpje, de studio’s zijn geschikt voor vrijwel elke digitale productie. De studio’s staan gekend voor hun hoogwaardige technologie, deskundige technieken met multifunctionele doeleinden en hun ruime gastvoorzieningen.

“Wat deze studio’s zo waardevol maakt is dat ze gelegen zijn in de buurt van ‘s werelds belangrijkste zakelijke- en productionele centra. Daarnaast zijn we in de mogelijkheid een breed scala aan technologie en vakkundige mensen onmiddellijk ter beschikking te stellen en al deze technische oplossingen en elementen van workflow-expertise samen te brengen in de studio, om zo de visie van de klanten te realiseren,” aldus Stephan Paridaen, President & COO.

Bezoek de nieuwe microsite voor alle details en informatie over de digitale studio’s: studios.prg.com

Audiovisuele productie voor evenementen – PRG