Het laatste nieuws

Foodservicebedrijf Compass Group België breidt haar portfolio verder uit met top event-cateraar J&M Catering. Compass Group België, onderdeel van ‘s werelds grootste foodservicebedrijf Compass Group Plc (LSE:CPG), blijft bijgevolg verder bouwen aan de diversificatie van haar foodservice-activiteiten. Eerder deze maand ook werd in Nederland het gerenommeerde cateringhuis Maison van de Boer overgenomen en werd in België Fair Catering gelanceerd, gespecialiseerd in beurscatering. Met de overname van J&M Catering voegt Compass Group een nieuwe parel toe aan de kroon waarin voorheen al Gourmet Invent en Amalthea zaten.

Vier topcateraars

Met Gourmet Invent, Amalthea, J&M Catering en Silverspoon heeft Compass Group nu vier topcateraars in portefeuille die samen het volledige gamma aan event- en hospitality catering omvatten. Bovendien beschikt het bedrijf voortaan ook over drie grote event-productiekeukens in België. Ook de keukens van Maison van den Boer in Veghel (NED) zullen ingezet kunnen worden voor Belgische activiteiten.

5.000 events per jaar

In totaal stellen deze vier Belgische cateraars ongeveer 300 vaste krachten te werk. Ze verwachten om samen 5.000 events per jaar van catering te voorzien, goed voor een jaarlijkse omzet van 50 miljoen.

“J&M Catering is een heel straffe aanwinst voor ons en we zijn heel blij dat we tot een mooie overeenkomst konden komen,” aldus Bart Matthijs, CEO van Compass Group België. “De activiteiten van J&M en Silverspoon zijn absoluut complementair met die van Gourmet Invent en Amalthea. Met deze acquisitie komen we nog slagvaardiger voor de dag en kunnen we nog meer synergiën opzoeken, vooral op het gebied van operations en support. Tegelijkertijd blijven we wel hameren op de eigenheid en unieke aanpak van al onze event cateraars. Dat is net hun sterkte en daar gaan we niets aan veranderen.”

“Met Compass Group hebben we een sterke partner die ons begrijpt, die hetzelfde duurzame verhaal uitdraagt en die ons het nodige vertrouwen schenkt om ons autonoom te blijven ontwikkelen,” stelt Jan Jacobs, zaakvoerder van J&M Catering. “Onze bestuurders en het managementteam blijven dan ook volledig aan boord. Compass Group is een sectorgenoot die onze business en klanten kent en die ons versterkt om ons eigen ambitieuze verhaal verder te kunnen schrijven. Een perfecte match dus.”

Unieke traiteur in Antwerpen – J&M Catering