Het laatste nieuws

Ze trekt volop de kaart van de duurzaamheid.

De stad kreeg in 2022 het label ‘Destination innovante et durable‘ en het Office du tourisme, des loisirs et des congrès behaalde het ISO 20121-certificaat. Het Bureau des Congrès Aix-Marseille Provence ondersteunt en moedigt professionals uit de sector aan om labels zoals Ecotable of Clef Verte te behalen. Bovendien heeft Marseille het hoogste percentage gecertificeerde hotels in Frankrijk (in verhouding tot het aantal hotels): 33% van de hotels (tegenover 3% in Parijs) en 70% van de 4- en 5-sterrenhotels zijn gecertificeerd. Onlangs werd het uitstekende hotelaanbod van de stad en de streek uitgebreid met enkele nieuwe hotels.

LA MAGDELEINE – MATHIAS DANDINE *****

Tussen de zee en de heuvels nodigt La Magdeleine je uit in een unieke natuurlijke omgeving waar de Provençaalse levenskunst tot haar recht komt. La Magdeleine 5* beschikt over 32 ruime en lichte kamers en suites, en een privévilla. Twee restaurantzalen waarvan 1 (van Mathias Dandine) met Michelinster en tot slot twee seminarieruimtes en niet te vergeten het bosrijke park van 2 hectare maken dit pareltje compleet! In elk seizoen, zomer of winter. La Magdeleine is dé plek voor al je evenementen.

www.relais.magdeleine.com

Hilton Garden Inn Marseille Airport****

Ideaal gelegen in de Provence, op het kruispunt van de Alpilles, de Luberon, de Camargue en de Côte Bleue, op slechts 20 minuten van het stadscentrum van Marseille. Het hotel HILTON GARDEN INN Marseille Provence Airport is met zijn 178 kamers uitermate geschikt als evenementenlocatie: seminars, conventies, productpresentaties of cocktailparty´s tot 300 personen. Zeer vlot bereikbaar, midden in een park met bomen en met een grote parking.

www.hilton.com

Mercure Bompard la Corniche****

Mercure Marseille Centre Bompard La Corniche is een 4-sterren charmehotel met zwembad in de heuvels van de Corniche Kennedy die vertrekken in de oude haven en langs de baai van Marseille lopen. Dit ruime herenhuis in een bosrijk park ligt op enkele minuten van het stadscentrum van Marseille, een oase van rust in een groene omgeving. Een droomplek voor je toeristisch verblijf, maar ook voor zakenreizen en seminaries, in een rustige wijk van Marseille. Het hotel beschikt over 55 kamers, 1 seminarieruimte, 1 restaurant dat elke dag ’s middags en ’s avonds geopend is en 2 parkings.

www.urlz.fr/li70

Crowne Plaza Marseille ****

Crowne Plaza Marseille 4* van de groep IHG opende in mei 2023 de deuren in het hartje van de stad, op slechts 15 minuten van het Orange Vélodrome, het Parc Chanot, de oude haven en de zakenwijk Euromediterranée. 138 kamers in een strakke stijl, een Cucina Victoria-restaurant met bar en een coworking space, een fitnesscentrum, parkeergelegenheid, een buitenzwembad en drie vergaderzalen met natuurlijk licht.

https://www.ihg.com/

Contacten

Corinne FREANI
Bureau des Congrès Aix-Marseille Provence
+33 (0) 6 73 86 09 79

Congresbureau Frankrijk – France Convention Bureau