Het laatste nieuws

De topchefs van de luxe hotels in Brussel: Dimitri Koultoukis, Vincent Masson, Etienne Mahieu en Peter Deltenre bieden elk een onderscheidende culinaire ervaring in hun respectieve etablissementen.

Crowne Plaza Antwerp – Dimitri Koultoukis

Dimitri Koultoukis komt oorspronkelijk uit Thessaloniki, Griekenland, en werd al op jonge leeftijd ondergedompeld in het rijke gastronomische en hotelerfgoed van zijn geboortestad. Zijn carrière in het hotel- en restaurantwezen begon op 14-jarige leeftijd en sindsdien heeft hij zijn culinaire expertise vormgegeven door studies aan de Le Monde school in Athene en het Institut Paul Bocuse in Lyon.

Zijn passie voor koken bracht hem ertoe door heel Europa te reizen en waardevolle ervaring op te doen voordat hij zich onderscheidde als chef-kok bij Strofilia in Brussel. Zijn talent werd meermaals geprezen door de Michelin- en Gault & Millau-gidsen. In maart 2018 nam hij de leiding over van de keuken van Hotel Dominican, een elegant 4-sterrenhotel in hartje Brussel.

Chef Dimitri Koultoukis heeft de keuken van Anna overgenomen met zijn specialiteiten zoals Sole Meunière, kreeftenpasta, eendenfilet en lam navarine. Zijn keuken is zowel eenvoudig als elegant, met kwaliteitsingrediënten die zorgvuldig worden gecombineerd om een gedenkwaardige culinaire ervaring te creëren. Zijn filosofie is eenvoudig: elke klant moet een duidelijk beeld hebben van de smaken op zijn bord.

Hilton Grand Place – Vincent Masson

Vincent Masson, chef-kok uit Normandië, staat sinds de opening in 2018 aan het roer van restaurant Sentro in het hart van het hotel. Zijn culinaire expertise, opgedaan gedurende 25 jaar in de keuken, uit zich in een moderne gastronomie die zowel licht als heerlijk is. Met zijn liefde voor hedendaagse Brusselse kunst verwerkt hij deze inspiratie in zijn kookkunsten en de inrichting van het restaurant. De creativiteit van Vincent Masson wordt weerspiegeld in zijn gerechten, waarin lokale, biologische en seizoensgebonden ingrediënten tot hun recht komen, met respect voor traceerbaarheid en strenge productieprocessen, fundamentele waarden die hij met passie verdedigt.

Hôtel Indigo Brussels City – Etienne Mahieu

Etienne Mahieu, chef-kok bij Serra Brussels, begon zijn culinaire reis in Kameroen, waar hij op 12-jarige leeftijd leerde koken van zijn grootmoeder en moeder. Zijn ervaring met de Kameroense keuken, met de nadruk op groenten en plantaardige ingrediënten, vormde zijn passie voor koken. Na zijn verhuizing naar België volgde hij een koksopleiding aan de COVi hotelschool in Anderlecht en begon hij zijn professionele carrière bij het Crowne Plaza, nu DoubleTree by Hilton.

Geïnspireerd door zijn broer, een chef-kok in Frankrijk, ontwikkelde hij zijn culinaire visie op basis van seizoensgebonden, lokale en plantaardige ingrediënten. Mahieu streeft ernaar om unieke culinaire ervaringen te bieden, waarbij hij zijn culturele invloeden combineert met lokale smaken, terwijl hij het respect voor ingrediënten en een duurzame benadering van koken promoot. Zijn inzet om voedselverspilling tegen te gaan en het beste uit ingrediënten te halen is terug te zien in zijn werk en zijn relaties met leveranciers.

The Hotel – Peter Deltenre

Peter Deltenre koesterde van jongs af aan een passie voor koken, aanvankelijk uit noodzaak toen hij voor zijn broers en zussen zorgde. Hij werd geïnspireerd door het gebruik van verse groenten door zijn overgrootmoeder en ging over van het eenvoudigweg heropwarmen van maaltijden naar het creëren van volledig zelfbereide gerechten. Ondanks moeilijkheden op school leidde zijn vastberadenheid hem naar een carrière in de culinaire kunsten. Na zijn opleiding tot slager ontdekte hij zijn ware passie voor bakken en patisserie. Zijn gevarieerde achtergrond heeft ertoe geleid dat hij een scala aan culinaire disciplines beheerst, wat van invloed is op de vriendelijke mediterrane stijl van zijn gerechten bij l’Iris.

Om de twee maanden transformeert hij het menu met verse, lokale ingrediënten, waarbij hij de gemeenschap steunt en duurzame voedselkeuzes promoot. Geïnspireerd door zijn multiculturele team creëert Peter innovatieve gerechten, terwijl hij toch trouw blijft aan de klassiekers. Zijn persoonlijke en professionele reis blijven zijn culinaire ambities voeden en geven vorm aan het dynamische aanbod bij Iris.

4 Sterren Conferentiehotel Antwerpen – Crowne Plaza Antwerpen

Conferentiehotel in Brussel – Hilton Brussels Grand Place

Stijlvol en funky boutique hotel voor zakelijke events vlakbij het Centraal Station – Hotel Indigo Antwerpen – City Centre

Luxe hotel Brussel centrum – The Hotel Brussels