Het laatste nieuws

De hotelrestaurants van de Pandox-groep kiezen voor een ecologisch verantwoorde aanpak, van het gebruik van lokale producten tot het verminderen van voedselverspilling.

Anna Bistro and Winebar – Crowne Plaza Antwerpen

De Anna Bistro en Winebar is een restaurantconcept ontworpen door Crowne Plaza om de ervaring van de stad uit te breiden in een levendige en warme sfeer. Op het bord is alles gemaakt van lokale producten, in samenwerking met regionale producenten, en aan het eind van de dag werkt het Crowne Plaza samen met Too Good to Go om voedselverspilling zoveel mogelijk te verminderen.

In de keukens heeft het hotel een afvalbeheersysteem dat afval tot een minimum beperkt en een recyclingproces voor al het karton, glas en plastic.

Sentro – Hilton Grand Place

Het Sentro restaurant in het Hilton Grand Place zet zich nog meer in voor het milieu door de Klimato technologie te integreren: een IT tool waarmee de chef de ecologische voetafdruk van elk gerecht kan berekenen. Deze gegevens worden vervolgens weergegeven op het menu, waardoor zowel het personeel als de gasten zich bewust worden van hun ecologische impact. Bovendien maakt Klimato het mogelijk om seizoensbeoordelingen uit te voeren, waardoor een duurzame en verantwoordelijke benadering van gastronomie wordt bevorderd.

SERRA – Hôtel Indigo Brussels City

Sinds de opening hanteert SERRA een uitgesproken plantaardige aanpak. Gedreven door een eenvoudige en eigentijdse ideologie stelt SERRA een menu voor met gezonde, lekkere, seizoensgebonden, verse, natuurlijke en authentieke gerechten om de eco-verantwoordelijke en gezondheidsbewuste «locavoren» te voeden op een milieuvriendelijke plek, in een groen kader.

De chef is bewust van de dringende noodzaak om bij te dragen aan de vermindering van het water- en energieverbruik bij de verwerking van het vlees dat wordt geconsumeerd. Daarom biedt SERRA sinds kort plantaardig vlees aan dat is gemaakt van plantaardige eiwitten. Voor de productie van deze eiwitbronnen zijn minder hulpbronnen nodig, zoals water en land. Dit betekent dat door plantaardig vlees te eten, de impact op het milieu aanzienlijk kan worden verminderd

The Iris – The Hotel

Als onderdeel van The Iris’ streven naar zero waste worden keukenoverschotten grondig geanalyseerd door kunstmatige intelligentie en worden er maandelijks rapporten gegenereerd om het gebruik ervan te optimaliseren en tot een strikt minimum te beperken. Het restaurant geeft de voorkeur aan lokale, seizoensgebonden, gecertificeerde en gelabelde ingrediënten om de versheid en kwaliteit van de gerechten te garanderen. Ze halen hun producten vooral bij BIGH Farm, een netwerk van stedelijke aquaponic farms op daken van steden, zoals hier in Anderlecht. In dit systeem gedijen alle vissen, fruit, groenten en kruiden in een gesloten circuit, waardoor afval tot een minimum wordt beperkt. In het kader van een op afvalbestrijding en solidariteit gebaseerde aanpak werkt hun vestiging met het Good Food-label bovendien nauw samen met Too Good To Go.

4 Sterren Conferentiehotel Antwerpen – Crowne Plaza Antwerpen

Conferentiehotel in Brussel – Hilton Brussels Grand Place

Luxe hotel Brussel centrum – The Hotel Brussels