Het laatste nieuws

Iedereen kent wel ‘Het Witte Paard’ als dé revuetempel van de kust. Het is echter veel meer dan dat. Olivier Wauters, Executive Director van Eventonline, had in Blankenberge een gesprek met Frederic Loots, Operations Manager van Het Witte Paard over het feit waarom Het Witte Paard meer is dan enkel een revuetempel.
“Het Witte Paard Hotels en Events bestaat al 80 jaar en sinds kort hebben we ook vier hotels en 2 restaurants erbij”, stelt Frederic Loots. “Bovendien is de revuetempel de afgelopen jaren volledig up-to-date gemaakt inzake de modernste noden, zoals bijvoorbeeld een LED-wall waarop je van alles kan projecteren. Zeker naar bedrijven toe is dat zeer handig voor seminaries of avondfeesten. We kunnen de zaal ook helemaal ombouwen tot een black box. Zo kunnen er feesten doorgaan tot 500 personen voor walking dinner, zittend tot zo’n 300 personen. De zaal is ook uitgerust met de nieuwste geluids- en lichtinstallatie, terwijl ook onze technici klaar staan voor bedrijven.”

De groep heeft ook vier hotels, met name Hotel Aazaert, Saint Sauveur, Pantheon Palace en vanaf 1 juli Hotel Moby Dick. “Onze vier hotels in combinatie met Het Witte Paard zijn heel handig voor bedrijfsfeesten. Gasten kunnen overnachten na een avondfeest in Het Witte Paard. Bovendien bevinden de hotels zich op wandelafstand van elkaar en de revuetempel.
Hotel Aazaert beschikt over 58 kamers en een 7-tal seminariezalen voor 100 personen in klasstijl en 150 in theaterstijl. “Al onze zalen hebben daglicht”, aldus Frederic Loots. “Sommige zalen beschikken tevens over een dakterras voor koffiepauzes. In Aazaert hebben we trouwens een groot dakterras om zelfs een BBQ op te laten doorgaan, tot 80 personen. Een echte ruimte voor bedrijfsfeesten. Het hotel heeft een heel gezellige bar met vleugelpiano voor lekkere aperitieven, leuke cocktails, alsook een zwembad en wellnessruimte. Combinaties met seminariepakketten behoren uiteraard tot de mogelijkheden.”
Verder is er tevens de mogelijkheid om events in het Casino van Blankenberge te laten doorgaan. “Daar verzorgen we de horeca-exploitatie van de drie feestzalen”, voegt Frederic Loots eraan toe. “Tot 600 à 700 personen, we kunnen dit koppelen aan een show, maar er kunnen ook perfect seminaries doorgaan. Dus we hebben echt veel mogelijkheden, niet alleen inzake leisure, maar ook als MICE-bestemming. Bovendien hebben we toch wel wat extra troeven in handen. Zo  beschikken we niet alleen over een eigen parking, maar kunnen we tevens onze eigen taxidienst ‘TaxiKust’ aanbieden, die gasten bijvoorbeeld kan ophalen aan de luchthaven e.d. Als enige aan de kust kunnen we groepen tot 250 personen laten dineren, entertainment aanbieden en laten overnachten.”  

Dinnershow voor bedrijven
Vanaf september start Het Witte Paard met La Merveilleuse Revue DinnerShows voor bedrijven, uniek in België. Dergelijke shows gaan één keer per maand door op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. “Het betreft een leuk concept. Een mix tussen onze zomer- en paasshows. Denk maar even aan de Moulin Rouge shows: topless danseressen, een goochelact, muziek en zang en dat gecombineerd met een dinner. Een drie of viergangenmenu met tegelijk een show, een programma van zo’n 3 à 4 uur.
De ideale uitstap voor bedrijven”
, aldus nog Frederic Loots. De dinnershows voor bedrijven lopen van september tot juli, vanaf 100 tot 350 personen.

Vergaderzalen Blankenberge – Het Witte Paard Hotels & Events