Het laatste nieuws

Vandaag, 15 november 2018, wordt op feestelijke wijze de Grand Opening van het Radisson Blu Hotel, Brugge gevierd. Dit gloednieuwe hotel, dat deel uitmaakt van de site in volle ontwikkeling ‘Nieuw Brugge’, is voorzien van 109 kamers evenals 6 vergaderzalen. Het hotel ligt op wandelafstand van het historische centrum. Samen met een uiterst goede bereikbaarheid, vormen dit dé troeven van Radisson Blu Hotel, Brugge.

De ontwikkeling werd gerealisseerd door het Limburgse Group GL, onder leiding van Ghislain Lenaers Het nieuwbouwproject ‘nieuw brugge’ werd opgetrokken op een unieke, centrale locatie aan het station van Brugge aan de Hendrik Brugmanstraat, met als doel de stationsomgeving te herontwikkeling.
In 2016 werd gestart met de 3de fase. Naast het Radisson blu hotel, vind je er de kantoren van Proximus en 2 residentiële gebouwen terug. Bovenop het hotel worden 18 luxe appartementen met

zicht over het historische centrum van Brugge gebouwd.Over de voorbije fases heen werden ook 250 appartementen met 450 bijhorende ondergrondse parkeerplaatsen en bergingen gerealiseerd. In de huidige fase zijn 48 appartementen voorzien. Op korte termijn worden ook fase 4 en 5 opgestart, opnieuw goed voor ca. 55.000 m2 gemengde ontwikkeling.

GL Hospitality (onderdeel van Group GL) staat in voor de uitbating van de hotels binnen de groep. Deze bestaat momenteel uit 6 verschillende vrijetijds- en zakenhotels in België, met meer dan 150 mensen in dienst te Hasselt, Luik, Wavre en dus Brugge.

“We hebben het genoegen om samen met Radisson Hotel Group, een wereldwijde marktleider in de gastvrijheidsindustrie, een hotel in Brugge te openen dat zich profileert tot de 4* hotelclassificatie. Dankzij deze expansie heeft GL Hospitality voortaan 5 hotels in haar portfolio (met een 6e hotel te openen in 2019). Dit hotel zal voor beide, de toeristische als zakelijke gast, heel wat mogelijkheden bieden op een markt die zowel nationaal als internationaal erg gegeerd is. Wij zijn enorm trots om een Radisson Blu hotel te mogen openen in één van de mooiste steden van België, alsook Europa”, zegt dhr G. Lenaers.

Hotel

Het stijlvolle design van het hotel werd ontworpen door Crepain Binst Architecture uit Antwerpen. Het interieur weerspiegelt de typische Radisson Blu eigenschappen. Details met een knipoog naar Brugge werden opgenomen doorheen het hele hotel, waaronder de reliëfdruk van het stadsplan op de muren van elke kamer die de hotspots van enkele populaire attracties highlight, vergaderzalen genoemd naar Brugse attracties, etc.

Overnachten kan in één van de 109 stijlvolle kamers. Het hotel beschikt over verschillende kamertypes, waaronder tevens 19 familiekamers en 3 unieke suites op de 11e verdieping. Hiermee wordt er ingespeeld op de vraag van de toeristische én buitenlandse gast.

Alle kamers zijn voorzien van het stijlvolle Radisson Blu design en uitgerust met gratis Wifi, koffie-& theefaciliteiten, flatscreen TV en een rustige werk- & ontspanningsplek. De badkamer is gerieflijk ingericht met regendouche, haardroger en Radisson Blu badproducten. De gasten kunnen tevens gratis gebruik maken van de hotelfitness (+/- 30 m2).

De hogere kamertypes bieden meer ruimte (30-47m2) en zijn tevens voorzien van een Nespresso koffiemachine, bad én douche, alsook badjas en slippers, voor een extra comfortabel verblijf.

Dagelijks wordt er een voortreffelijk “Radisson Super” ontbijtbuffet met een uitgebreid aanbod warme, koude en gezonde producten geserveerd.

À la carte restaurant « Black Swan »

Het à la carte restaurant, verwijzend naar de zwarte zwaan die voorheen op de reien zwom alsook naar de Brugse (huis)gin, biedt gasten een unieke restaurantervaring. Het restaurant biedt een 40-tal plaatsen en serveert dagverse én huisgemaakte Belgische en Vlaamse gerechten.

Daarnaast is het hotel tevens uitgerust met een sfeervolle lounge bar, waar een assortiment van typische Belgische bieren alsook de Brugse Black Swan gin aangeboden worden.

Het restaurant is dagelijks geopend van 12-14u30 en 18-22u.

‘Experience meetings by Radisson’ in unieke vergaderzalen

Ontdek het beste van Radisson Meetings in één van de 6 vergaderzalen, verspreid over twee verdiepingen, waaronder de ruime en unieke 12de (bovenste) verdieping. Deze rooftopzalen beschikken over een terras en bieden een adembenemend uitzicht over het pittoreske Brugge. Met een totale capaciteit van 104 deelnemers, zijn alle zalen volledig uitgerust met daglicht, snel en gratis WI-FI netwerk en moderne A/V technologie te wachten. Alle zalen zijn zeer flexibel en kunnen opgedeeld worden in multifunctionele zalen of gecombineerd worden met foyer en terras.

Door haar uitstekene locatie is het Radisson Blu Hotel, Brugge zeer goed bereikbbaar voor deelnemers die zowel met de wagen reizen als met de trein..

Radisson Meetings stelt de gast centraal en behandelt elke vergadering of evenement op een zeer persoonlijke en professionele manier met bovendien een toegewijde contactpersoon ter plaatse
Het concept ‘Experience Meetings’ van Radisson Blu garandeert een succes voor elke meeting of event. Een essentieel onderdeel van deze meetings is zonder twijfel het ‘Brain Food’. Een innovatieve benadering van gezonde food formules die samengesteld zijn door de chef om de efficciëntie en de concentratie van de deelnemers te bevorderen.

Als ode aan Brugge hebben de vergaderzalen de namen toeristische attracties gekregen, oa ‘Belfort, Begijnhof, Concertgebouw, Minnewater, St-Jan én De Burg.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Locatie voor seminaries Brugge – Radisson Blu Brugge