In het hart van de stad neemt het Théâtre de Liège een centrale positie in op het gebied van artistieke creativiteit. Als eerste schouwburg van Wallonië, centraal gelegen in de Euregio, overstijgt het theater grenzen met samenwerkingen met internationale instellingen zoals het Festival van Avignon en de Biënnale van Venetië. Creativiteit, essentieel voor bedrijven, wordt ingezet om de aantrekkelijkheid te vergroten. Het Théâtre de Liège wil zich verbinden met dynamische economische partners om bij te dragen aan de ontwikkeling van de regio.

Het theater, hoofdzakelijk opgetrokken uit hout, beton en glas, beslaat een ruimte van 7.800 m² waar neoclassicisme en modern design samenkomen. Zuilen, lijstwerk en verguldsel worden gecombineerd met Vitra-meubilair van de beroemde Franse ontwerper Jean Prouvé, waardoor een verfijnde en warme sfeer ontstaat. Gelegen in het weelderige Luik biedt het Théâtre de Liège ruimtes voor vergaderingen, seminars, cocktails, recepties en andere evenementen.

Het theater beschikt over eigen technische uitrusting en meubilair (tafels, stoelen, statafels, enz.), wat een aanzienlijk organisatorisch voordeel oplevert.