Domein Laudonie: een oase van groen, rust en sereniteit op slechts 2 uren rijden van het prachtige Bordeaux en het historische Limoges.

Gelegen op een heuvelkam en verscholen tussen bosrijke heuvels, belooft dit 53 hectare groot domein een adembenemend uitzicht op alle uren van de dag. Met bossen, weides en valleien zover het oog kan reiken, biedt deze locatie een volledige ontkoppeling van het dagelijkse leven. Het is zo’n een plek waar je volop kan genieten van een vakantie of midweek, maar waar je ook terechtkan voor een inspirerende meeting of onvergetelijke ceremonie.

Overnachten

Rond de prachtig aangelegde binnenkoer van het domein bevinden zich vier torens, een impressionant hoofdgebouw en een schuur. Het hoofdgebouw, de Manoir, telt zes tweepersoonskamers elk met een eigen badkamer en toilet, een volledig uitgeruste, grote keuken en gezellige leefruimtes. De Torens Noord, Oost en West bieden elk plaats aan twee personen waar ook hier een keuken en badkamer aanwezig zijn. Tijdens de wintermaanden is het er trouwens extra gezellig vertoeven in de woonkamer met houtkachel. Tenslotte vult Toren Zuid de andere gebouwen aan met nog eens vier extra slaapplaatsen en een badkamer. Extra pluspunt: iedere woning heeft zijn eigen privéterras waar je de Zuiderse zon kan meepikken.

Het domein werd  gedurende zeven jaar gerestaureerd met respect voor zijn oorspronkelijke structuur en met materialen uit de directe omgeving. Onder leiding van de Belgische architect Stephane Boens werd het monumentale en impressionante karakter van het gebouw behouden. Gastvrouw Fanny Van Herzeele bracht met haar passie voor design en enkele unieke second-hand vondsten het interieur weer tot leven. Het resultaat is een gemoedelijke en serene stijl die je direct thuis doet voelen.

Events, ceremonies of teambuilding op een unieke locatie

Op zoek naar het ideale decor voor een ceremonie, board meeting of receptie voor een kleine groep? Op het domein bevindt zich een authentieke schuur inclusief een grote, professionele keuken. Met faciliteiten zoals een beamer en geluidsinstallatie is het ook een ideale plaats om te vergaderen of te brainstormen. De grote ramen in de polyvalente ruimte zorgen ervoor dat ook hier de omliggende natuur naar binnen wordt gebracht.

To do

Zowel op als buiten het domein is er genoeg te doen. Ontspannen kan aan het zwembad, op de petanquebaan of op het tennisterrein. Daarnaast schuilt er in het poolhouse ook een grote sauna. Dool vrij rond in de tuinen van het domein en ontdek de groene oase binnen de muren van Laudonie. Gelegen in het midden van de Dordognestreek vormt Laudonie ook de perfecte uitvalsbasis voor verschillende culturele en sportieve activiteiten. Historische stadjes, imposante kastelen en musea zijn slechts een paar kilometer van het domein verwijderd. De regio is ook ideaal om te wandelen, te fietsen, te golfen of te kajakken en belooft ieder seizoen spectaculaire natuurgezichten.

Practicals

Laudonie biedt 8 overdekte en 8 niet-overdekte parkeerplaatsen aan. De omliggende weide kan altijd dienst doen als extra parking bij een event. Daarnaast is er ook een oplaadstation voorzien voor Tesla wagens.

Bereikbaarheid

  • Aéroport de Bordeaux-Mérignac
  • Aéroport Bergerac Dordogne Périgord
  • TGV Bordeaux Saint-Jean

Van hieruit ga je verder met de wagen. Ook ter plaatse wordt een auto voor allerhande verplaatsingen aangeraden.

In de buurt

  • Bordeaux: 2u
  • Saint-Emilion: 1u
  • Bergerac: 1u
  • Périgueux: ‘45

Contact

Gastvrouw Fanny Van Herzeele
Iedere dag zijn conciërges Ioan & Maria tot uwer beschikking

LAUDONIE – Fact sheet