Het Van der Valk Congres & Spa Hotel Mons

Een elegant en comfortabel hotelcomplex, ontworpen en uitgerust om aan alle behoeften en eisen van een zaken- of vakantiegast te voldoen.

In een elegant design bieden de 145 kamers de keuze tussen comfortkamers en ruime suites. De sterke punten van het hotel zijn de luxueuze Oriental, Scandinavian en Hydro Suites en de gloednieuwe Safari Suite. In elk van hen kunt u genieten van een moment van zenitude met ofwel een jacuzzi, hammam, sauna of alle drie tegelijk om u een moment van puur geluk te bezorgen! Het “Quai 5 Restaurant” biedt een traditionele, internationaal geïnspireerde keuken en de “Quai 5 Brasserie” biedt een snelle service type keuken.

Vergaderingen & evenementen

Conferenties, seminars, bedrijfs- of privé-evenementen, de mogelijkheden zijn talrijk. Het Van Der Valk Congres & Spa Hotel Mons biedt bedrijven en particulieren 9 modulaire zalen, elk met beveiligde high-speed wifi, airconditioning en meerdere stopcontacten op de verdieping.

De zalen zijn verdeeld over 2 verdiepingen en bieden een capaciteit variërend van 10 tot 400 personen. Alle zalen zijn bijzonder licht dankzij de grote erkers en beschikken in de zomer over een aangrenzend terras. Afhankelijk van de gelegenheid kunnen ze ook volledig verduisterd worden. Alle zalen kunnen zo veel mogelijk volgens de wensen van de klant worden ingericht. Verschillende didactische accessoires zijn eveneens beschikbaar: Flipchart en stiften, scherm, draadloze microfooninstallatie, lessenaar, reuzenscherm, geluidsversterker, podium, enz. Deze kunnen worden geconfigureerd in een U-vorm, als bioscoop, als school, als cabaret of als blok. Het reuzenscherm en de in elke zaal geïntegreerde beamer maken een gemakkelijke aansluiting van computertools mogelijk voor een optimale projectie.

Daarnaast zijn er ook heerlijke cateringmogelijkheden, van eenvoudige broodjes tot galadiners, het hotel past zich aan ieders wensen en budget aan. Het is ook mogelijk om een zaal aan te passen aan de wensen van de klanten.

Ligging en toegankelijkheid

Ideaal gelegen tegenover het nieuwe treinstation en naast het WCCM (Congrescentrum) en de Lotto Mons Expo. Dicht bij het stadscentrum, gemakkelijk bereikbaar met de auto via de snelweg E19 (afrit 24) en met het vliegtuig (luchthaven Brussel Zuid Charleroi op 50 km en luchthaven Brussel op 76 km). Het hotel beschikt over een gratis privéparking met 250 plaatsen.

Ontspanning

Daarnaast beschikt het Van der Valk Congres & Spa Hotel Mons over een spa van 1000m². Deze heeft de lat hoog gelegd door de enige spa van deze omvang en kwaliteit in de regio Mons en omgeving te hebben. In deze Spa van topklasse kunt u deelnemen aan fitness- en welzijnsactiviteiten.

Op het programma: groepslessen, behandelingen, massages, overdekt zwembad met zwemgang, jacuzzi, sauna, hammam, zintuigenparcours, sneeuwdouche, floatruimte en nog veel meer.