Het laatste nieuws

Een bestemming voor uw zakenreis in het hart van de Middellandse Zee

In het hart van de Middellandse Zee, op amper twee uur vliegen van Brussel, vormt het zonnige klimaat van Corsica het ideale decor voor de organisatie van uw bedrijfsevenementen. Corsica is bereikbaar met rechtstreekse vluchten en combineert moderniteit en authenticiteit dankzij de hoogwaardige infrastructuur, zonder dat er aan de natuurlijke omgeving wordt geraakt.

Accommodatie die voldoet aan de normen van de MICE-sector en de professionaliteit van onze dienstverleners staan garant voor het succes van uw zakelijke bijeenkomsten in een uitzonderlijke omgeving.

In deze nieuwsbrief krijgt u alvast een voorsmaakje van wat u te wachten staat.

  • Accommodatie met het ecolabel voor MICE-groepen
  • De troeven van Corsica
  • Alle vluchten naar Corsica

Veel leesplezier!

  1. Geniet op een ecologisch verantwoorde manier: verblijf in accommodatie met het ecolabel

Zakenreizigers zijn steeds vaker op zoek naar duurzame alternatieven voor hun verplaatsingen. Accommodaties met het ecolabel winnen aan populariteit omdat ze een verantwoord alternatief bieden en de ecologische voetafdruk van reizen verkleinen.

Op Corsica hebben al meer dan 50 accommodaties het ecolabel gekregen, zodat zakenreizigers kunnen kiezen uit een brede waaier aan ecologisch verantwoorde accommodaties. Accommodaties zoals La Signoria en L’Acquale in Calvi, U Capu Biancu in Bonifacio, Le Grecale in Pianottoli, de Best Western-hotels in Ajaccio en Bastia, de hotels Ostella en Pietracap in Bastia, U Livanti in Belvédère-Campomoro, A Piattatella in Monticello en vele andere zijn alvast deze ecologische weg ingeslagen.

Meer informatie

  1. De troeven van Corsica

Doordat Corsica kan bogen op zowel de zee als op bossen en pittoreske dorpjes in het laag-, middelhoog- en hooggebergte, is het eiland een bijzonder aantrekkelijk speelterrein. Waag je aan een schattenjacht op zee, of aan een oriëntatietocht die je van strand naar strand brengt. Of geniet  gewoon van een boottochtje in een van de vele baaien, waar je een duik kan nemen in het helder blauwe water. Het reliëf en de landschappen zijn ook uiterst geschikt voor rally’s, zoals de Tour de Corse Historique, de Tour de Corse en Ancienne (met oldtimers) en de Tour de Corse Club Automobile.

Meer informatie

Aarzel niet om de gespecialiseerde operatoren op het eiland te contacteren en hun uw wensen mee te delen. Zo kunnen zij u de oplossing bieden die het beste bij uw wensen aansluit: onze DMC-partners.

Wij kunnen haast niet wachten om uw groep binnenkort op Corsica te mogen verwelkomen!  

  1. Rechtstreekse vluchten vanuit België naar Corsica

Corsica ligt op amper twee uur vliegen van België. Vertrekken doe je vanaf de luchthaven van Brussels South Charleroi Airport, waar de luchtvaartmaatschappijen de volgende vluchten naar Corsica aanbieden:

Vanuit Brussels South Charleroi:

AIR CORSICA

Naar Ajaccio van 03/04/24 tot 26/10/24 – 4 vluchten per week

Naar Bastia van 03/04/24 tot 26/10/24 – van 2 tot 5 vluchten per week

Naar Figari van 13/04/24 tot 29/09/24 – 4 vluchten per week

Naar Calvi van 15/06/24 tot 21/09/24 – 2 vluchten per week

RYANAIR

Naar Figari van april tot oktober – 6 vluchten per week

  1. Documenten en nuttige links

MICE-brochure in het Frans | MICE-brochure in het Engels 
Kaart van Corsica

LinkedIn
Instagram

Contacten:

TOERISMBUREAU VAN CORSICA, Corsica Convention Bureau

Marie-Ange Celli-Battistelli
macelli@atc.corsica

Marc-Antoine Normand Alessandri
manormand-alessandri@atc.corsica

www.visit-corsica.com

Congresbureau Frankrijk – France Convention Bureau