Het laatste nieuws

Coeur Catering gaat samenwerken met NGO Go Forest om ecologische visie verder kracht bij te zetten. Go Forest plant bomen aan om ontbossing tegen te gaan en om biodiversiteit te bewaren

Coeur Catering gaat prat op een duurzaam culinair verhaal op maat, en trekt deze visie door naar een ambitieus, concreet actieplan onder de noemer E-Coeur. Met de nieuwbakken samenwerking met NGO Go Forest voegt Coeur Catering vandaag een hoopvol, nieuw hoofdstuk toe aan dit plan.

“Als cateraar hebben we jaren geleden de ecologische bocht genomen: vandaag is 30% van ons voedselaanbod vegetarisch, en tegen 2022 zal dat 50% zijn. We verkiezen vis, vlees en groenten van lokale en biologische oorsprong.”

Coeur Catering wil ook een voortrekker zijn op het gebied van terroir, seizoensgebonden en vegetarische cuisine, de aanpak van verspilling en een beperkte ecologische voetafdruk – en dat op een actieve manier. Ze maken minimaal gebruik van plastic, werken richting zero foodwaste en met ecologisch en milieu-efficiënt transport proberen we onze CO2-uitstoot sterk te verminderen.

“Vandaag voegen we met fierheid een nieuw hoofdstuk toe aan ons duurzaamheidsverhaal: we gaan Go Forest, een ngo die zich inzet tegen ontbossing en voor de bescherming van biodiversiteit, ondersteunen als partner en ambassadeur.”

Waarom dit voor hen zo’n essentiële missie is? Bossen remmen simpelweg de klimaatverandering af en vormen het belangrijkste reservoir voor biodiversiteit. Helaas is ontbossing vandaag een van de grootste bedreigingen voor onze planeet. Zo wordt het Amazonewoud in Peru – een van ’s werelds groene longen – aan een sneltempo ontbost.

Samen met Go Forest wilt Coeur Catering tegen 2030 op z’n minst 20.000 bomen laten aanplanten in het Peruviaanse Amazonewoud. De NGO doet aan herbebossing van ontboste gebieden, en zorgt ervoor dat de juiste boomsoorten geplant worden om de biodiversiteit van een gebied in evenwicht te houden. Bovendien creëert zo’n herbebossing extra jobs voor de lokale bevolking.

Op het thuisfront zit Coeur Catering ook niet stil! Ze hebben de voorbije zomer al kunnen proeven van de herwonnen vrijheid, en die smaakt naar meer. Zo hebben ze hun schouders gezet onder tal van evenementen voor Muziekcentrum de Bijloke – waarvoor ze sinds kort de exclusieve cateraar zijn. Op Bijloke Wonderland en Gent Jazz – een greep uit het diverse aanbod van culturele evenementen die doorgaan op de Bijlokesite – verwenden we het publiek met heerlijke food & drinks!

Catering voor events – Coeur Catering