Het laatste nieuws

De Gentse eventcateraar Coeur Catering wordt de vaste huiscateraar van Muziekcentrum De Bijloke én baat het nieuwe STAMcafé uit bij STAM Gent.

Het Gentse Coeur Catering, dat sinds jaar en dag zijn unieke stempel drukt op grote en kleine evenementen in binnen- en buitenland, gaat met een optimistische blik het post-covid tijdperk tegemoet. Ze hebben dan ook iets te vieren: Coeur Catering werd de exclusieve cateraar van het Muziekcentrum de Bijloke, een van de klinkende namen binnen het levendige Gentse cultuurlandschap.

Van broodjeslunch over receptie tot uitgebreid diner: Coeur Catering voorziet ieder evenement op de iconische Bijlokesite van een culinaire invulling van de bovenste plank. Bovendien schenkt het hierbij extra aandacht aan de duurzaamheid van hun werking – de cateraar voorziet een groot vegetarisch aanbod, maakt zoveel als mogelijk gebruik van seizoensgebonden ingrediënten en fair-made of lokaal geproduceerde producten, vermijdt voedseloverschotten en het gebruik van plastic, en werkt samen met de Gentse Foodsavers. Tot slot verplaatst Coeur Catering zich zo vaak als het kan met de fiets of elektrische wagen.

Coeur Catering en Muziekcentrum Bijloke blijven deze zomer niet bij de pakken zitten: naast de vele bespoke evenementen waar de cateraar zijn schouders onder zet, voorziet het ook de inkleding van de sfeervolle concerten en festivals die de hele zomer lang plaatsvinden op de Bijlokesite. Zo verzorgde het al de VIP-ruimte van Gent Jazz – een van Gents culturele referenties bij uitstek – en biedt het drankjes en versnaperingen aan tijdens het groots opgezette Bijloke Wonderland in augustus.

Op de Bijlokesite bevindt zich ook het STAMcafé van het Gentse Stadsmuseum (STAM), waar Coeur Catering sinds kort een nieuwe wind laat waaien. De toegewijde ploeg van Coeur Catering bezet vanaf nu de keukens van deze culture landmark in het Gentse stadscentrum. De intrek van de cateraar ging gepaard met een frisse interieurmake-over, met behulp van Jaagbaar, en een geüpdatete menukaart. Van STAMP’volle brunchformules en zoete zondes tot verfijnde à la carte-gerechten en apéro: Coeur Catering serveert er culinaire verwennerij op maat van elke bezoeker.

Met de historische Bijlokesite als backdrop is het zonovergoten terras van het museumcafé de ideale uitvalsbasis voor een bruisende zomer. Omringd door historische gebouwen kan jong en oud er voortaan genieten van de ongedwongen maar verfijnde keuken van Coeur Catering. Ook voor niet-museumbezoekers met kleine goesting of grote honger is STAMcafé een gegeerde ontmoetingsplek: of je nu een familiebrunch, een uitgebreide koffieklets met vrienden of een afterwork apéro met collega’s hebt gepland, bij het vernieuwde STAMcafé kom je aan je trekken.

Catering voor events – Coeur Catering