Het laatste nieuws

CARDO’S TWEEDE ONDERNEMING BIEDT EIGENTIJDS DESIGN, LEVENDIGE ONTMOETINGSRUIMTES EN BETOVERENDE WELLNESSFACILITEITEN. TEGELIJKERTIJD IS HET EEN EERBETOON AAN ‘BELGITUDE’, HET RIJKE EN VAAK GRILLIGE CULTURELE ERFGOED VAN BRUSSEL. HIER HOEVEN GASTEN NIET TE KIEZEN TUSSEN ZAKEN EN PLEZIER; ZE KUNNEN HET ALLEMAAL HEBBEN.

Cardo Hotels, het nieuwe lifestyle hospitality merk, is verheugd zijn tweede hotel te openen, dit keer in Brussel. Net als het zusterhotel in Rome sluit het nieuwe hotel zich aan bij de Autograph Collection, onderdeel van Marriott Bonvoy’s wereldwijde portfolio van meer dan 31 bijzondere hotelmerken.

Cardo Brussels ligt aan het bruisende Rogierplein en biedt een nieuwe bestemming, ideaal gelegen tussen het stadscentrum en de zakenwijk. Het is gevestigd in een majestueus gebouw van 30 verdiepingen met een prachtig uitzicht over de stad. De unieke mix van lifestyle en zakelijke ruimtes spreekt de moderne nomaden aan die alles willen: speels design en ruime slaapkamers, werkvergaderingen die overgaan in ontspannen zwemmen in de zwembaden op het dak en meeslepende ervaringen die hun band met de cultuur van de stad verdiepen.

“We zijn verheugd om het volgende hoofdstuk van de Cardo hotels te introduceren, met Brussel als onze tweede bestemming. Elk Cardo hotel is anders, weerspiegelt de esthetische en culturele essentie van de stad en biedt een ongeëvenaarde ervaring,” zegt Nicolas Romero Oneto, hoofd van Cardo Hotels. “Cardo Brussel is een voorbeeld van deze visie: een onderscheidende bestemming waar persoonlijk welzijn en bedrijfscultuur moeiteloos samensmelten. Wij zien deze mix als de toekomst van hotelervaringen – een geraffineerde, eclectische combinatie van de publieke en private sfeer, waarbij professionele behoeften in evenwicht worden gebracht met persoonlijke ontspanning.”

Een kamer met uitzicht, een vergadering met een hart

Cardo’s omarming van de speelse ‘Belgitude’ begint bij de opvallende buitenkant, waar het wereldberoemde zelfportret ‘Le fils de l’homme’ van René Magritte de hele gevel van het gebouw bedekt.

“In ware Cardo-stijl bieden we kenmerkende ervaringen zoals ontmoetingen met karikatuurtekenaars en joggingsessies voor sightseeing, evenals boeiende lezingen en workshops,” zegt Duco Heijbroek, General Manager van het hotel.

Bij binnenkomst lopen gasten langs een enorm scherm dat hen verandert in cartooneske avatars. Deze ontwerpbenadering is duidelijk zichtbaar in de 532 ruime kamers (vanaf 28 m²) die zich uitstrekken over 24 verdiepingen.

“Wat gebeurt er als je Kuifje, de Smurfen en Magritte mixt? We wilden al deze essentiële Belgische kunst- en popcultuurelementen vertalen naar een visueel aantrekkelijke, eigentijdse ervaring waar gasten achterover kunnen leunen en ontspannen,” zegt Saar Zafrir, wiens bedrijf verantwoordelijk is voor het grillige interieurontwerp. Zafrir creëerde op maat gemaakt meubilair geïnspireerd op stripboeken en hun tekstballonnen, zoals parapluvormige salontafels. De kamers hebben een mini-bibliotheek en unieke lokale kunstwerken, ideaal voor kunstliefhebbers.

Een van de hoogtepunten van het hotel is de veelzijdigheid van de suites. Elke suite biedt verschillende elementen in de designmix, zoals de ZEN Suite met eigen spafaciliteiten (sauna en behandelkamer) of de BIG Suite met een slimme vergaderruimte en de TOP Suite van 175m2 met een volledig uitgeruste keukenruimte en tweepersoonsslaapkamers.

Als een echt zakelijk centrum, en met evenementen in het hart van Cardo, heeft het hotel vijftien ruime vergaderruimten met opvallende ontwerpen, opgezet met flexibele wanden, ultramoderne technologie en speelse bibliotheken. Overgoten met natuurlijk daglicht, sommige met een adembenemend uitzicht over de stad, maken deze ruimten ‘werkplekken’ tot aantrekkelijke en creatieve omgevingen in plaats van benauwde bijgedachten. Daarnaast is er een immense balzaal en een elegante voorruimte die plaats biedt aan 700 mensen voor elk type evenement.

Belgische gastronomie en de kunst van wellness

Met een creatieve mix van lokale en internationale smaken is het hotel klaar om een culinaire bestemming te worden met een uitzonderlijk aanbod aan bars en restaurants, waaronder een majestueus restaurant op de 30e verdieping.

Gritto’s Restaurant, geïnspireerd door de bijnaam van Magritte, biedt dagelijks een vers en uitgebreid ontbijt en eert de Belgische keuken met een creatieve twist. In de kleurrijke Doodles Bar met zijn op stripverhalen geïnspireerde decor kunnen gasten genieten van een levendige sfeer met de hele dag door dineren en mixen.

Akai tilt de dingen naar een hoger niveau – letterlijk, want het ligt vlakbij de top van het hotel. Dit levendige restaurant en cocktailbar biedt een eclectische mix van Aziatische en mediterrane gerechten, kenmerkende cocktails, een prachtig panoramisch uitzicht over Brussel en weelderig design.

Welzijn staat ook centraal in het concept van Cardo. Een adembenemend uitzicht is gegarandeerd met de fitness- en spafaciliteiten bovenin het hotel. Voor een energieke work-out is er de 160 m² grote fitnessruimte met innovatieve Technogym-gewichten en cardio-apparatuur, 24/7 geopend. Wellnessliefhebbers kunnen terecht in de ultra-ontspannende Contour Spa met vijf behandelkamers, een sauna en een ontspanningsruimte, terwijl het uitzonderlijk grote binnenzwembad op het dak van 70 m², overdekt en omgeven door glazen ramen, het hele jaar door geopend is.

In Cardo Brussel kunnen gasten zich onderdompelen in een geheel nieuwe hotelervaring. De unieke propositie is een frisse wind in een stad waar klassiek design en mondaine bedrijfshotels de boventoon voerden – tot nu toe.

Vergader- en eventruimtes in het grootste hotel van Brussel – Cardo Brussels Autograph Collection Hotel