Het laatste nieuws

Vrijdag vindt een nieuw Overlegcomité plaats. Een moment waar we met #SoundOfSilence en de hele sector naartoe leven. We hopen op een volledige heropening van de cultuur- en evenementensector en houden zoals steeds onze vinger aan de pols.

Een volledige heropening van onze sector. Daar dromen we met z’n allen al ettelijke maanden van.
De volledige eventsector schaarde zich aan het begin van de crisis achter de maatschappij.
Vervolgens ondersteunden we bij de opstart van de vaccinatiecentra. Nu de vaccinatiegraad op een punt is waarop events weer mogelijk zijn, is er niets wat ons nog tegenhoudt om opnieuw aan het werk te gaan. Of toch?

Nog meer hopen we op de boodschap van vrijheid. Om te ondernemen, om te leven, om opnieuw onze passie uit te oefenen. Voluit, aan honderd procent. Eventueel met een uitbreiding van het Covid Safe Ticket, zodat ook events voor kleinere aantallen toeschouwers probleemloos en veilig kunnen doorgaan. Want vergis je niet, onze sector draait vandaag nog steeds verlies. Ondanks de vele investeringen in veiligheid, blijven we het kind van de rekening.

Zet dus die deuren naar evenementen weer wagenwijd open. We hebben bewezen dat het kan. En dat het zo ongelofelijk veel deugd kan doen. Toch?

Photo by Samuel Pereira – Unsplash