Het laatste nieuws

Op de hoek van de hippe Brabantdam met het François Laurentplein opent binnenkort het allernieuwste lid van de Gentse hotelscène. Yalo Urban Boutique Hotel ligt met zijn 92 designkamers, 5 vergaderzalen, restaurant, bar en adembenemende rooftop op een absolute toplocatie in het centrum van de stad. Het hotel ademt de ongedwongen sfeer uit van de hippe buurt waarin het gelegen is, omringt door kleine restaurantjes, terrassen vol locals en conceptstores van bekende designers. Olivier Wauters, Executive Director Eventonline, ging poolshoogte nemen en had een gesprek met Managing Director Paul Suy en Sales Manager Sielke Zwertvaegher.

“Yalo Is gelegen in SoGo” steekt Sielke van wal. “De hippe Gentse buurt vlakbij het Zuid. Wanneer je het hotel buitenstapt, zit je midden in het bruisende Gentse centrum. Je vindt hier eigenzinnige restaurants, stijlvolle boetieks en speciaalzaken met lokale kwaliteitsproducten die al generaties lang meegaan. Het is een knipoog naar het hippe SoHO in New York en dit is ook de lijn die wij willen doortrekken in Yalo Hotel. Kwalitatief, hip, eigenzinnig en met een grote focus op lokale Gentse producten.”

“We werken hiervoor samen met heel wat grote lokale namen,” vervolgt Paul Suy. “Onze culinaire adviseur, Sam D’Huyvetter, is wereldberoemd in Gent en heeft een fantastisch F&B concept neergezet in ons restaurant, bar en rooftop. Op ons ontbijtbuffet zal je het vers gebakken artisanaal brood en croissants van de gekende Gentse chocolatier Joost Arijs kunnen proeven samen met de ambachtelijke koffie van ‘Vandekerckhove’. Verder is het subtiele en aanstekelijke parfum dat je in de Yalo gangen zal ruiken speciaal voor ons ontworpen door het Gentse bekroonde parfumhuis Miglot. De cocktails in onze bruisende bar of rooftop zijn van de hand van Jurgen Nobels, de beste bartender van het land en de befaamde Gentse DJ Maxim Lany heeft gezorgd voor de Yalo Playlist. Bij Yalo wordt elke gast ondergedompeld in het allerbeste wat Gent te bieden heeft.”

Yalo is een individueel hotel en dat is een bewuste keuze volgens Sielke. “We willen geen ketenhotel van 13 in een dozijn zijn, daar zijn er al genoeg van. Yalo is gebouwd met heel veel oog voor detail en dit vind je in alle ruimtes van het hotel terug, tot in de toiletten toe,” lacht ze. “De vergaderzalen hebben elk een individuele inrichting en zijn een streling voor het oog. Onze breaks en lunches zijn gemaakt voor foodies, met veel gezonde opties en een vleugje Rock’n Roll. De typische saaie broodjesbuffetten zal je bij ons niet vinden. Na de meeting kan je met de collega’s nog iets drinken in onze bruisende bar of rooftop of overnachten in een prachtige designkamer met zicht op de stad.”

“Een groot pluspunt van vergaderen in Yalo hotel is de makkelijke bereikbaarheid,” vindt Paul Suy. “Alhoewel het hotel in het centrum van de stad is gelegen, rij je via Gent Zuid meteen in de Vlaanderenstraat onze parking in. Wij zijn vaak makkelijker bereikbaar dan de hotels aan de rand van de stad, terwijl je toch in het bruisende centrum vertoeft.”

Het hotel was vroeger een shoppingcenter. Er is 4 jaar hard gewerkt geweest om het om te vormen tot een designhotel. “Wij zijn enorm trots op het resultaat en de opening van Yalo wordt sowieso een hoogtepunt in mijn dertigjarige carrière. Van de kamers, tot het restaurant, de rooftop, … alles is gewoon af. Al het beste wat ik in de hotelwereld gezien heb, vind je terug in Yalo,” aldus nog de Managing Director.

Kortom, Yalo hotel staat voor lokaal geïnspireerd en design driven, een laagdrempelig viersterrenhotel met een onmiskenbaar Rock’n Roll-gehalte, waar een ervaren internationale hotelstaf voor een topservice gaat zorgen.

Ook benieuwd naar Yalo Hotel? Je kan hen bereiken via hello@yalohotel.com.

Opening op 19 oktober!

Unieke vergaderzalen met daglicht in urban boutique hotel in Gent – Yalo Hotel