Het laatste nieuws

Vandaag, donderdag 23 februari, hebben we ons in twee pelotons opgedeeld. Peloton A heeft beslist om er een onwaarschijnlijke leuke dag van te maken met begeleider Jules. De groep fietste naar El Arenal, op zo’n 10 km ten oosten van hoofdstad Palma. De foto met hun ‘eindzege’ op het strand van Palma met de fiets in de lucht spreekt boekdelen.

Peloton B volgde het straffere parcours ‘Wood’. Opnieuw een klim naar bergdorpje Valldemossa om dan langs de kust van Soller naar Puerto Soller te fietsen waar we hebben geluncht. We hadden het er zo naar onze zin dat we de tijd een beetje uit het oog waren verloren. Immers, er wachtte ons nog de Puig Major, de hoogste berg van Mallorca, goed voor 1.445m, een heuse klim! Ondertussen was het reeds vier uur. Bij onze aankomst in onze thuisbasis Lindner Golf & Wellness Resort Portals Nous hadden we 2.333 hoogtemeters achter de kiezen en 130km in de benen. Goed voor zo’n zes uur fietsplezier. Chapeau!

Ik heb tijdens deze vierdaagse heel wat emoties gezien. Een lach, een traan, maar ik was vooral getuige van onvervalste Team Spirit en 100% inzet! Ik ben dan ook apetrots op deze groep, maar ook op het concept. Het allermooiste wat ik in de afgelopen twaalf jaar heb gedaan. Ik zie alleen maar blije gezichten, ik zie mensen die op een andere manier communiceren, die elkaar op een andere manier benaderen. Ik heb iedereen op een ander manier leren kennen, helemaal anders dan de dagdagelijkse contacten beroepshalve. Veel puurder.

Vanavond is er de ‘farewell diner’ in Fosh Kitchen, een concept van Mark Fosh, die tevens restaurant met Michelin ster uitbaat. Het wordt ongetwijfeld een ‘Misty Eye Moment’ na deze vierdaagse rollercoaster van emoties! – Wood over & out