Het laatste nieuws

Vandaag, woensdag 22 februari, hebben we koers gezet naar Port de Valldemossa. Een klein havendorpje strategisch weggemoffeld van de massa en enkel bereikbaar na de klim naar het bergdorpje Valldemossa via een afdaling vol haarspeldbochten. Kortom, een mooie locatie die maar weinig mensen kennen.

Ons peloton vertrok deze ochtend omstreeks 10h00. De onwaarschijnlijk prachtige klim naar Valldemossa zorgt voor een adembenemend panorama. De col heeft een klimgradatie van gemiddeld 7% tot 350m boven de zeespiegel. Een serieuze fysieke inspanning dus, zeker met reeds twee dagritten in de benen. Echter toch weer dat fantastisch gevoel bij de aankomst. Ook het weer was opnieuw top. Azuurblauwe lucht en zomerse temperaturen!

Na de fysieke klim volgde de spannende afdaling naar Port de Valldemossa. Een moeilijke, smalle weg, met plaats voor slechts één wagen, dus voorzichtigheid geboden. Helemaal beneden aangekomen, besef je pas dat je op één van de mooiste plaatsen van Mallorca staat. Puur natuur, zee en bergen. Onze heerlijke lunch nuttigden we in restaurant Es Port, lekker knabbelen en gezellig met z’n allen aan één lange tafel. We hebben er onze tijd voor genomen. Immers, daarna volgde opnieuw de klim terug naar boven die echt niet te onderschatten was. Kortom, het stevige werk. De groep wordt echter ook sterker met de dag zodat we nog een extra klim hebben ingelast. We hebben bijgevolg nog de Coll de Sa Creu met het ganse peloton bedwongen alvorens terug naar onze thuisbasis Lindner Golf & Wellness Resort Portals Nous te rijden. Het avondmaal hebben we genuttigd in restaurant Lila Portals. Ook heel lekker uiteraard!

Het valt op. Na de derde dag is de groep nog hechter geworden. Er wordt voor elkaar geapplaudisseerd als we aan de top arriveren na een steile klim. We doen hier niet alleen aan sport, maar brengen de sector een beetje samen, doen aan teambuilding. Fantastisch hoeveel energie hier samenhangt!  Ik ben enorm trots dat we hier een succes schrijven. Last but not least, bij Eventonline in België ligt er reeds een wachtlijst klaar voor #MICELLORCA18. De commentaren op onze sociale media posts zijn fenomenaal. Wat een kleine groep van vijftien mensen kan teweegbrengen! Apetrots! – Wood over & out