Het laatste nieuws

Als MICE-bestemming moet Wallonië absoluut niet onderdoen voor de rest van het land. Onbekend is echter onbemind, zeker voor het organiseren van events en zakelijk toerisme. En daar probeert WBT Tourisme d’affaires iets aan te doen. Pino Frau, is de vertegenwoordiger voor Vlaanderen binnen de dienst. Olivier Wauters had een gesprek met hem.

“Mijn afdeling richt zich op de Vlaamse markt, maar we hebben ook kantoren in het buitenland die ter plekke de promotie van Wallonië en Brussel verzorgen”, legt Pino Frau uit. “Belangrijk om weten, is dat wij een volledig gratis service bieden. We zijn eigenlijk een beetje het bindmiddel tussen de vraag en het product. We geven geen concrete aanbiedingen, maar proberen de vragende partijen zo veel mogelijk nauwkeurige info te verstrekken en brengen hen in contact met onze verschillende partners die dan zelf een concreet voorstel doen aan de klanten. “

Wallonië is een bestemming waar je ten volle kan genieten van de lokale ‘art de vivre’ en waar nog een ouderwetse sfeer van authenticiteit, levenskwaliteit en gezelligheid heerst. Het is dan ook geen verrassing dat gastvrijheid hier even natuurlijk aanvoelt als het veranderen van de seizoenen. “Organisatoren die de regio niet goed kennen, zouden wel eens kunnen duizelen door de overvloed aan keuzemogelijkheden”, aldus Pino Frau. “Daarom bestaan er talloze professionele organisaties die je door vele opties helpen loodsen en je het perfecte evenement helpen organiseren.”

Even een greep uit het brede aanbod. De provincie Henegouwen organiseert enkele van België’s meest gekende festivals en beschikt over verscheidene prachtige kunststeden waar heel wat vroegere industriële sites werden omgetoverd tot voortreffelijke vergaderfaciliteiten. Namen, de regionale hoofdstad, is gekend voor zijn mooie citadel. Zijn rotsige riviervalleien bieden een ruime keuze aan sport- en teambuildingsactiviteiten. Luik is bezaaid met historische architectuur en oude kloosters. Luxemburg herbergt dan weer een waaier aan antieke kastelen, pittoreske dorpjes en een weelderige fauna. Waals-Brabant tenslotte beidt een rustiek en rustig alternatief voor de drukte van het vlakbij gelegen Brussel.

“Wallonië heeft een rijk en gediversifieerd aanbod voor zakelijk toerisme uitgewerkt. Naast een grotendeels gevrijwaarde natuur en een uniek patrimonium, stellen de vijf Waalse provincies u verrassende parels voor om uw medewerkers of zakenrelaties in optimale omstandigheden te ontvangen”, stelt Pino Frau. Inderdaad, tientallen sites koppelen een uitzonderlijk erfgoed aan de nieuwste technologie en bezorgen zo een fraai decor voor professionele evenementen.  Bovendien zijn sinds 1 juli 2012 de vier grote Waalse mijnsites erkend als Werelderfgoed door UNESCO. Le Grand-Hornu, Bois-du-Luc, Bois du Cazier en Blegny-Mijn als geheel staan dus naast ander reeds erkend Waals erfgoed zoals de scheepsliften van het Centrumkanaal, de Waalse belforten, de OLV-kathedraal van Doornik en de neolithische mijnen van Spiennes.

Verder is er ook nog het Keurmerk ‘ Wallonië Kwaliteitsbestemming’ of ‘Destination Qualité’, een bestemming die kwaliteit garandeert. “Het is een label dat synoniem staat voor toerisme en vlekkeloze service.”, aldus Pino Frau. “Wallonië heeft dan ook een lange traditie in de MICE-wereld. Het resultaat is een waaier van mogelijkheden die steeds groter wordt. Ongerepte natuur, plaatsjes met grote historische waarde, open vensters naar de wereld van morgen.”

“Belangrijk om te onthouden is dat Wallonië een aantal voordelen biedt, zoals de nabijheid t.o.v. andere regio’s, de groene oase en de moderne installaties en nieuwe technologie”, vat Pino Frau nog samen.

Elk jaar wort er gewerkt via een hoofdthema. Dit jaar is dat de fiets. Elke provincie heeft bijgevolg een speciale activiteit uitgewerkt met de fiets. Dat kan een fietstocht zijn in de stad, mountainbiken in de natuur of iets meer fun waarbij de fiets centraal blijft.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/nl-117171-11734-48791-conventiebureaus-conventiebureau-wallonie-brussel–toerisme-wbt.html