Het laatste nieuws

Dit jaar viert het Atomium haar 10everjaardag na de renovatie. Dit wordt gevierd met verschillende activiteiten het hele jaar door. Morgen stuurt het Atomium haar vredeswens uit. 

Het Atomium viert opnieuw feest. In 2016 is het tien jaar geleden dat het Atomium heropende na twee jaar renovatie. Op vrijdag 1 juli 2016 om 11u30 is iedereen welkom op het Heizelplateau. Er zullen die dag 300 ballonnen de lucht in gelaten worden met daaraan een vredesboodschap, geschreven door de bezoekers.

Het Atomium werd gebouwd voor Expo ’58 met als thema ‘Voor een betere wereld’. Dit is vandaag de dag nog steeds een actueel punt. Bezoekers uit België, Frankrijk, Finland, Slovakije, Griekenland, Verenigde Staten…lieten hun persoonlijke vredesboodschap achter op een kaartje van 1958.
Een Belgische groep, een school uit Québec en alle bezoekers zijn uitgenodigd om deze vredeswens te onderstrepen en de ballonnen samen los te laten.
 

Naast deze vredesactie biedt het Atomium in juli de inwoners van de provincie Limburg en in augustus de inwoners van de  provincie Luxemburg een voordeeltarief van 5€ aan. Binnenkort wordt er ook een fotowedstrijd aangekondigd. En op 13 augustus is er een concert gepland ‘ Let the balls rock’ met Belgische muziekgroepen.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/nl-69088-11682-47097-meeting-rooms-exclusieve-vergaderlocatie-brussel–atomium.html