Het laatste nieuws

Brugge is van 15 tot en met 19 oktober 2024 gaststad voor de prestigieuze CityDNA Autumn Conference en GDS-Forum. Dit congres is goed voor 1.250 overnachtingen in Brugge en geeft daarmee een boost aan de verblijfssector in een traditioneel kalmere midweek.

City Destinations Alliance (CityDNA) is de Europese associatie van stedelijke toeristische organisaties en congresbureaus. De organisatie bestaat uit 115 leden afkomstig uit 38 landen. Zowel hoofdsteden als kleinere bestemmingen zijn lid van CityDNA, waaronder ook Brugge. De associatie is een lerend netwerk dat focust op actuele thema’s en trends in het internationaal stedentoerisme. Twee maal per jaar wordt een meerdaags ledencongres met plenaire en werkgroep sessies georganiseerd. In 2023 waren Sofia en Valencia gastheer; in 2024 Bologna en dus ook Brugge. Voor de tweede keer wordt een CityDNA congres gekoppeld aan het GDS-Forum. GDS(M) staat voorGlobal Destination Sustainability Movement, een radicaal samenwerkende gemeenschap van bestemmingschangemakers die aanmoedigt om de juiste mindset, vaardigheden en middelen in te zetten om regeneratieve bestemmingen te creëren. De GDS-beweging is een aangesloten lid van CityDNA.

Petra Stušek, voorzitter van CityDNA : “We zijn erg blij om aan te kondigen dat de CityDNA najaarsconferentie & GDS-Forum 2024 in Brugge zal worden gehouden. Met een rijke geschiedenis en een toewijding aan duurzaamheid, vormt Brugge het perfecte podium voor discussies over de toekomst van toerisme. De ambitie van de stad om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn sluit naadloos aan bij onze focus op ‘beter’ in plaats van ‘meer’ toerisme. We verwachten een conferentie die niet alleen trends in de sector zal verkennen, maar ook verbindingen zal stimuleren in de warme en gastvrije omgeving van Brugge!”

Guy Bigwood, CEO GDSM: “Brugge pioniert in verantwoord toerisme. Ik ben dan ook verheugd dat we met het GDS Forum in deze stad neerstrijken. Tijdens het forum brengen we experten en bestemmingsverantwoordelijken van over de hele wereld samen in een informele setting om er goede praktijkvoorbeelden en strategieën op vlak van regeneratieve bestemmingsmanagement met elkaar te delen. Het forum richt zich specifiek op toerisme en evenementen en de vraagstelling hoe zij ecosystemen kunnen helpen herstellen, sociale inclusie kunnen bevorderen, cultureel erfgoed helpen in stand houden en een duurzame bezoekerseconomie kunnen ondersteunen”.

Burgemeester Dirk De fauw: “Ik ben vereerd dat we het congres en het forum naar Brugge konden halen. Het is een blijk van appreciatie en vertrouwen vanuit de associatie waar we sinds 2006 met Visit Bruges actief lid van zijn. De vele inspanningen vanuit het congresbureau hebben geloond! Dit is een unieke kans om de sterke troeven van onze stad als duurzame congresbestemming met experten uit het werkveld te delen.”

Ook toerismemanager-directeur Dieter Dewulf is als voormalig board member bijzonder opgezet:“In het uitstippelen van de toerismewerking is het belangrijk om over het muurtje te kijken. We halen een pak inspiratie uit onze internationale contacten en gaan daar ook concreet mee aan de slag. Het is dan ook een voorrecht om mijn Europese toerismecollega’s straks in Brugge te mogen verwelkomen, hoewel voor de meesten niet voor het eerst.”

Schepen van Toerisme Mieke Hoste: “Toerisme is in Brugge een belangrijke economie en een van de speerpunten waar we met Visit Bruges Convention Bureau op inzetten. We prospecteren heel actief op congressen die aan dit thema zijn gelinkt. De economische return kan dan ook nauwelijks worden onderschat. We denken met dit congres 1.250 overnachtingen in Brugge te realiseren en geven daarmee ook een boost aan onze verblijfssector in de traditioneel kalmere midweek. Een residentiële congresdeelnemer geeft ook twee keer zoveel uit als een recreatieve verblijftoerist.”

Van links naar rechts op de foto:

  •  Beatriz Ibanez, Senior Changemaker Impact & Events Global Destination Sustainability Movement.
  • Guy Bigwood, Global Destination Sustainability Movement.
  • Julie Clerc, Events Coordinator City Destinations Alliance.
  • Kathy Van Wambeke, Salesmanager Visit Bruges Convention Bureau.
  • Petra Stušek, President of the board CityDNA en Managing Director Ljubljana Tourism.
  • Dieter Dewulf, Toerismemanager-directeur Visit Bruges.
  • Flavie de Bueil, COO City Destinations Alliance.

Contact:
Visit Bruges Convention Bureau
Kathy Van Wambeke, Sales Manager
E: meeting@brugge.be / T: +32(0)050/44 46 66

Congresbureau Brugge – Visit Bruges Convention Bureau