Het laatste nieuws

In hartje Diepenbeek ligt een oase van twee hectaren waar de tijd geen vat op je heeft., met name Park ‘t Driessent. Erik Wood, CEO van Eventonline, had er een gesprek met zaakvoerder Bart Claes.
Vorig jaar startte Bart Claes met ‘Vijverkafee”. “Park ’t Driessent is een park van twee hectaren groot wat in de zomer zeer weinig werd bezocht, enkel in de weekends voor feesten. Het park werd dus maar twee dagen in de week gebruikt vandaar het idee om er meer mee te doen”, legt Bart Claes uit. “Vanuit onze chalet ‘Het Vijverhuis’, die aan de vijver in het park grenst, hebben we onze deuren opengesteld voor het grote publiek met een beperkte kaart die vooral geïnspireerd is op ‘sharing dishes’: leuke gerechten die gemakkelijk als tapas of lichte maaltijden kunnen worden genuttigd. Ook over het drankenverhaal hebben we nagedacht. Zo verkopen we onze dranken per emmer. Je koopt een emmertje met tien dranken en dan krijg je er twee gratis. Handig voor in het park. We zijn heel gezinsgericht, een heel brede benadering dus.”
In de zomer wordt er gewerkt met twee formules. “Van maandag tot vrijdag zijn we open voor het grote publiek en dit vanaf vier uur. Daarvoor kan het park eventueel privé worden afgehuurd, door bedrijven bijvoorbeeld. Op zaterdag en zondag zijn we dan enkel open voor privé-feesten.”
‘Vijverkafee 2017’ loopt gans de zomer vanaf 3 juli tot 1 september. “Tijdens de weekdagen, wanneer we open zijn voor het grote publiek, werken we met vier verschillende food formules waarvan een tapaskaart, ons pop-up restaurant ‘Moules & Poules’, waar je gerechten met kip of mosselen kan kiezen, onze food trailer ‘Just Waffles’, zout en zoet, en verder ‘Barbecue à la carte’, waarbij het Vijverkafee-team voor al het materiaal zorgt, inclusief gevulde ijsemmers en een gevulde koelbox. Met een gezelschap van 10 tot 25 personen kan je hier dan grillen naar hartenlust”, aldus Bart Claes.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/detail/luxueus-genieten-van-culinaire-hoogstandjes-in-een-eigentijds-art-deco-kader-t-driessent/