Het laatste nieuws

Vergaderhuis Wallekant’ in het Oost-Vlaamse Lebbeke mag je ongetwijfeld rangschikken onder de noemer van unieke locaties. Het is een mooie klassiek woonhuis … om in te vergaderen. Inderdaad, het betreft hier een uniek concept, enig in Vlaanderen. ‘Vergaderhuis Wallekant’ wordt immers steeds integraal verhuurd (per dagdeel) aan één groep, organisatie of team. Zo ben je er zeker van dat je niet wordt gestoord en kan je je focussen op wat belangrijk is: je meeting. Weg uit je eigen werkomgeving, biedt het je tevens de mogelijkheid om de zaken eens vanuit een ander perspectief te bekijken, maar het biedt ook de gelegenheid om in alle rust én vertrouwelijkheid gesprekken te voeren.

Erik Wood, CEO van Eventonline, had een gesprek met de zaakvoerders, het echtpaar Chris Van Den Broeck en Gust De Wit.

“Vergaderhuis Wallekant is meer dan 100 jaar oud en werd in 2015 grondig gerenoveerd. Daarbij werd de oorspronkelijke stijl van het hoveniershuis van het naburige kasteel in ere hersteld. De moderne uitbreiding contrasteert mooi en geeft het ‘Vergaderhuis Wallekant’ een unieke uitstraling”, stelt Chris Van den Broeck. “Het betreft hier trouwens mijn ouderlijk huis. De band is dus zeer sterk. Veel van het authentieke van de woning werd opnieuw geïntegreerd en hergebruikt omdat dat ook allemaal zijn verhaal heeft. Mijn vader heeft de balken zelf geplaatst bijvoorbeeld. Van in het begin, was het onze bedoeling om een huiselijke sfeer te creëren, maar tegelijkertijd toch functioneel. Er moet goed worden vergaderd en wij moeten dat via onze woning faciliteren zodanig dat bijvoorbeeld een moeilijke beslissing misschien net iets gemakkelijker kan worden genomen. Het mag niet koud en kil zijn, niet afgelikt, niet klinisch. Dus laten we het huis maar voor zich spreken.”

Het is inderdaad een geslaagd project. Ook over de inrichting werd nagedacht. “Met de keuze van de kleuren hebben we ook echt rekening gehouden en dat hebben we doorgetrokken om de rust te hebben”, voegt Gust De Wit eraan toe. “Om de drie maanden wisselen we trouwens van kunstenaar voor de inkleding. We zijn nu 10 maanden open en we zitten nu aan kunstenaar vijf. Momenteel stelt hier een fotograaf tentoon. De kunstenaars komen hier graag want ze zijn van mening dat door de inrichting hun werken tot hun recht komen.”

‘Vergaderhuis Wallekant’ is ontworpen om optimaal te vergaderen voor groepen tot ongeveer 14 personen. Grotere groepen tot ongeveer 25 personen kunnen er best vergaderen, maar geraken niet allemaal rond de grote keukentafel voor de lunch. Werken in break outs en sub-teams gebeurt erg spontaan vermits je beschikt over het volledig huis. De ruime vergaderzaal (7 bij 5,5 meter) heeft een groot tv-scherm voor presentaties en een ‘whiteboard muur’. Wi-Fi en een geluidsinstallatie maken het volledig.

Vergaderhuis Wallekant is bovendien zeer huiselijk. Je beschikt over een woonkamer met haard, een grote uitgeruste keuken met familietafel, een grote en kleine vergaderzaal én een ontspanningsruimte met biljarttafel. Omdat af en toe een frisse neus halen stimulerend werkt, is er een verzorgde tuin met buitenterras en petanquebaan.

De vaste prijs voor een ganse dag bedraagt 600€, inclusief drie snackmomenten, een grote schaal met fruit, alle koude & warme dranken. Gevulde ijskast, wijnen en een aantal bieren. Aparte catering kan uiteraard ook.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/detail/locatie-voor-seminaries-in-lebbeke-vergaderhuis-wallekant/