Het laatste nieuws

Wie Den Haag zegt, denkt onmiddellijk aan Peace & Justice, met het Europese Strafhof, maar ook alle Nederlandse ministeries zijn in Den Haag gevestigd. Bijgevolg, ook heel wat mogelijkheden om in de stad te vergaderen en overnachten.

Twee hotels van de Accor Group die dichtbij elkaar liggen zijn het ‘Novotel Den Haag City Centre’ en ‘Mercure Den Haag Centraal’. Olivier Wauters had een gesprek met Vanessa van der Vaart en Arjan Knijff, de General Managers van respectievelijk Novotel en Mercure Den Haag.

“Beide hotels liggen vlakbij elkaar in het centrum van de stad. Zo kunnen we elkaar versterken, aangezien de capaciteit van beide hotels verschillend is”, aldus Arjan Knijff. “Samen zijn we aanvullend aan elkaar inzake zaal- en kamercapaciteit. Ondanks het feit dat beide hotels op loopafstand van elkaar liggen, ligt het Mercure Hotel dichter bij het station, en met openbaar vervoer net iets beter bereikbaar, daarentegen beschikt het Novotel dan weer over een eigen parking, wat daar weer een pluspunt is.”

“Qua aantal vergaderzalen maakt het niet zoveel uit, het verschil zit eerder in de capaciteit. In Novotel kunnen we zo’n 80 personen kwijt en in Mercure zijn dat er 120”, voegt Vanessa van der Vaart eraan toe.

“In het Mercure hebben we nu ook een nieuwe boardroom want daar was vraag naar. Het voordeel met twee hotels is dat je naast een vergadermomenten ook een mooi ontspanningsprogramma kan maken. De hotels liggen immers in de historische binnenstad van Den Haag”, stelt Arjan Knijff.

“Bij beide hotels heb je het openbaar vervoer bij de deur”, aldus Vanessa van der Vaart. “Voor de Accor Group hebben we trouwens een centrale contactpersoon in Den Haag. Dus het aanspreekpunt blijft altijd dezelfde persoon. Die kan toekomstige klanten het beste adviseren welk hotel het meest geschikt is voor hun activiteit. Als een klant specifiek voor een bepaald hotel kiest, zoeken we uiteraard ook naar de beste oplossing. Lukt dat niet dan bekijken we samen de mogelijkheden.”

Den Haag heeft dan ook heel wat te bieden. Immers, het is een stad aan zee. Het strand van Scheveningen bevindt zich enkele kilometers verderop, de historische binnenstad is ideaal voor stadswandelingen of fietstochten, museumbezoek, Madurodam, Binnenhof, noem maar op. Bovendien kan je ook in Den Haag een rondvaart maken op de Haagse grachten.  Kortom, voor wie Nederland wil ontdekken en in een mooie stad wenst te vergaderen, is Den Haag een aanrader.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Conferentiehotel Den Haag Centrum – Novotel Den Haag City Center