Het laatste nieuws

In het centrum van Antwerpen staat een prachtig pand. Een oud-bankgebouw waar levensgenieters anno 2024 terechtkunnen voor een onvergetelijke overnachting of sterrendiner. In Hotel FRANQ en het gelijknamige Michelinrestaurant komen historie en luxe samen en worden al je zintuigen geprikkeld. De ideale omgeving voor een onvergetelijk evenement of inspirerende meeting!

Buy-out hotel, bar en restaurant

Naast verschillende prachtige meetingrooms, kun je FRANQ ook helemaal voor jezelf hebben waarbij jij en je gasten exclusief toegang krijgen tot (een deel van) het hotel, de bar en/of restaurant via een buy-out. Het uitkopen van een hotel biedt de nodige privacy; alleen jij en je gasten genieten van de uitzonderlijke gastvrijheid en diensten van FRANQ voor een exclusieve ervaring. Een buy-out geeft je evenement een elegante en luxe uitstraling die ongetwijfeld indruk zal maken. Omdat we geen rekening hoeven te houden met andere gasten, is FRANQ compleet aanpasbaar en flexibel als het gaat om het ontwerpen van jouw perfecte evenement. Een buy-out is ideaal voor grotere feesten, productlanceringen, conferenties, gala’s en bruiloften. Naast de indrukwekkende omgeving genieten de genodigden indien gewenst van een uitgebreid viergangendiner inclusief welkomstdrankje en koffie/thee. In de zomer kan ook gebruik worden gemaakt van de historische binnenplaats. Bij FRANQ wordt ieder evenement onvergetelijk!

Vergaderen omgeven door geschiedenis

FRANQ biedt naast een buy-out tevens drie historische meetingrooms en twee evenementenlocaties. Allen uitgerust met alle benodigdheden voor een inspirerende vergadering, presentatie, feest of diner. FRANQ verzorgt met alle liefde voor de nodige brandstof, zoals koffie, thee en water, een snelle of juist uitgebreide lunch, gezonde tussendoortjes zoals smoothies en een afsluitend diner in Michelinrestaurant FRANQ onder leiding van chef Tim Meuleneire.

Waterkeyn

Waterkeyn is een monumentale ruimte die in 1854 dienstdeed als de woonruimte van Christophe Waterkeyn, de eigenaar van het bankgebouw. Deze ruimte ademt historie door de prachtige details en fijn houtsnijwerk. Het hoge plafond en dito ramen zorgen voor veel natuurlijk lichtinval. De Waterkeyn is geschikt voor vergaderingen, presentaties, trainingen, recepties en privédiners tot dertig personen.

Heliodore

Op de begane grond van het hotel vind je Heliodore, dat extra huiselijk aandoet door de historische openhaard. Deze stijlvolle ruimte is perfect voor vergaderingen, presentaties, trainingen, recepties en privédiners tot tien personen.

Centime

Ook de Centime ligt op de begane grond en wordt gekenmerkt door de hoge ramen in combinatie met het lichte interieur waardoor optimaal gebruik wordt gemaakt van het natuurlijke licht van buiten. In de Centime heerst een plezante (werk)sfeer en komen authentieke charme en moderne faciliteiten samen. Deze ruimte is geschikt voor vergaderingen, presentaties, trainingen, recepties en privédiners tot tien personen.

The Vault

In de kelder van het oude bankgebouw is nog steeds de originele kluisruimte te bewonderen. Deze mysterieuze omgeving is uitermate geschikt voor aperitieven, bedrijfsevenementen, verjaardagen en wijnproeverijen. The Vault kijkt namelijk uit op de uitgebreide wijnkelder en is de ultieme ruimte voor intieme feestjes. Er is hier geen wifi-verbinding, dus alle aandacht voor elkaar!

Den Doorenboom

Naast het hotel, aan de binnentuin, staat een prachtig 17e-eeuws huisje. Zelfs een van de oudste huisjes van Antwerpen. De afgelopen honderdzestig jaar is het afgesloten geweest van de buitenwereld en heel goed bewaard gebleven. Inmiddels heeft het pand een beschermde status en is het toegankelijk voor iedereen die op zoek is naar een originele plek voor een receptie, vergadering, verjaardag of privédiner.

FRANQ is de ideale locatie als je op zoek bent naar een inspirerende omgeving. Waar je kunt vergaderen, feesten en eten omringd door historie. Centraal gelegen op tien minuten lopen van station Antwerpen Centraal (tram of taxi is ook een optie) en voorzien van een eigen parkeergarage.

Kijk voor meer informatie op www.hotelfranq.com.

Locatie voor seminaries Antwerpen Centrum – Hotel FRANQ