Het laatste nieuws

Veldeman is ervan overtuigd dat gezonde en energieke medewerkers de basis vormen voor een optimale en dynamische organisatie. Het bedrijf wil gezondheid daarom ook actief promoten op de werkvloer. Einde 2016 werd in samenwerking met Energy Lab het project Energy@Veldeman uit de grond gestampt: een duurzame beweeg- en gezondheidscampagne op maat van het bedrijf.

“’Challenge our limits’ is de slogan waarmee we als bedrijf naar buiten treden, maar ook intern willen we onze organisatie en medewerkers voortdurend ‘challengen’”, vertelt CEO Andy Moors.  “Gezonde medewerkers zijn voor Veldeman bovendien van kapitaal belang. Via interne challenges willen we ons personeel dan ook stimuleren om meer te bewegen en voor een gezonde levensstijl te kiezen. De collectieve uitdaging is om tegen einde september 2017 met hele bedrijf 100.000 km af te leggen.”

De medewerkers kregen een stappenteller en er werd een online platform gecreëerd waarop de verzamelde stappen en kilometers gevisualiseerd worden samen met een ranking. Het platform biedt ook nuttige gezondheids-, voedings- en trainingstips. Iedere maand wordt er een tussentijdse challenge gelanceerd, zoals een bepaald aantal kilometers behalen of een team challenge waarbij de medewerkers in teams strijden voor het meeste aantal stappen. Ook zal er regelmatig vanuit het bedrijf deelgenomen worden aan sportieve events. Zo stonden 17 Veldeman collega’s in december aan de start van de Santa Run in Zutendaal. Volgende events op de agenda zijn onder andere de Cave Run in de grotten van Kanne en de Team Up Run in Opglabbeek. De ultieme challenge is de Spartacus Run in Boom op 30 april en 1 mei. 5 Veldeman Spartans werden uitverkoren om niet alleen het gezicht te zijn van Energy@Veldeman, maar zullen via persoonlijke coaching ook nog eens klaargestoomd worden voor dit hoofdevent.

Andy Moors: “Energy@Veldeman is nu al een schot in de roos. Het project werd met veel enthousiasme onthaald en het doet me enorm plezier te zien hoe dit leeft binnen het bedrijf. We hebben onze medewerkers niet enkel bewust gemaakt van de noodzaak te bewegen, maar zijn er ook effectief in geslaagd hen méér te doen bewegen. Ook de komende jaren willen we binnen ons bedrijf bijzondere aandacht besteden aan sport en gezondheid. En dit past perfect bij onze slogan: challenge our limits!”

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Productie, verhuur en verkoop van tenten en tijdelijke structuren – Veldeman