Het laatste nieuws

De Breese specialist in tentstructuren en modulaire infrastructuur Veldeman Group integreert Maessen Tentsupply in de groep. Hiermee zorgt Veldeman Group voor een verdere geografische versterking, terwijl tentenleverancier Maessen Tentsupply zijn toekomstige groei waarborgt.

Tweede acquisitie in één jaar tijd voor Veldeman Group

Veldeman Group, dat oplossingen op maat biedt in verhuur en verkoop, heeft met meer dan 50 jaar ervaring een sterke internationale reputatie opgebouwd. Van de grootste demontabele festivaltent in Europa tot de grootste semi-permanente opslagloods in Zuid-Amerika, de activiteiten van de groep kennen werkelijk geen grenzen. Toch concentreren zich de verhuuractiviteiten voor een groot deel op de West-Europese markt.

In 2023 investeerde IK Partners, een toonaangevende Europese private-equity firma, in Veldeman Group. Eén van de doelstellingen van deze partnership was om via een gerichte M&A strategie de groei in de verhuur te versnellen en verder te internationaliseren. Al snel volgde een eerste overname, namelijk van het Oost-Vlaamse tentverhuurbedrijf Tentmoment, waarmee Veldeman haar positie op de Oost- en West-Vlaamse markt verstevigde. Nog geen jaar later volgt nu met Maessen Tentsupply de tweede acquisitie en wil Veldeman Group ook haar positie in Nederland versterken.

Gevestigde waarde op de Nederlandse markt

“Maessen Tentsupply is als tentenleverancier een gevestigde waarde op de Nederlandse markt. Het bedrijf staat, net als Veldeman, voor kwaliteit, flexibiliteit en klantgerichtheid. Het leveren van maatwerk zit bij onze beide bedrijven in het DNA. Ook de markten en doelgroepen waarop ze zich richten stemmen overeen met die van Veldeman. We kijken ernaar uit om samen, binnen de Veldeman Group, onze positie op de Nederlandse markt verder te versterken en uitdagende projecten te realiseren,” vertelt Andy Moors, CEO van Veldeman Group.

Maessen Tentsupply is sinds 1998 actief in de verhuur en verkoop van tentstructuren voor publieksevenementen, festivals, privéfeesten en industrie. Met een jong en enthousiast team van 30 medewerkers ontbreekt het het bedrijf allerminst aan ambitie. Zo wil Maessen Tentsupply uitgroeien tot de meest solide en sympathieke tentenleverancier van Nederland. Als onderdeel van Veldeman Group zal het bedrijf zijn professionele slagkracht vergroten en zijn ambitieuze groei versnellen. Het huidige management van Maessen Tentsupply blijft aan boord en herinvesteert in de Veldeman Group.

Roel Nelis van Maessen Tentsupply licht toe: “Het succes van de fusie tussen Maessen Tenten en Tentsupply in 2021 heeft voor ons de kracht van samenwerken onderstreept. In de afgelopen jaren hebben we een mooie groei gerealiseerd en de processen binnen ons bedrijf verder geprofessionaliseerd. We zijn nu klaar voor de volgende stap en geloven dat we binnen de Veldeman Group de synergie en groei in de komende jaren kunnen doorzetten.”

“Onlangs hebben we onze vestiging in Voorhout uitgebreid met een extra opslagcapaciteit van 6.000 m². Dit stelt ons in staat om het uitgebreide productassortiment van onze groep efficiënt aan te bieden op de Nederlandse markt. We zijn enthousiast om samen met het team en onze opdrachtgevers de dienstverlening en projecten naar een hoger niveau te tillen,” vult Rogier Maessen van Maessen Tentsupply aan.

Over Veldeman Group

Veldeman Group, met hoofdkantoor in Bree, België, werd opgericht in 1950 en is uitgegroeid van een klassieke tentenbouwer tot een specialist in modulaire, demontabele infrastructuur en aanverwante klantendiensten. Veldeman Group heeft 120 fulltime medewerkers verspreid over 4 kantoren in Europa en Amerika in combinatie met een uitgebreid netwerk van onderaannemers, en bedient klanten in meer dan 60 landen wereldwijd. De groep biedt oplossingen op maat, in verhuur en verkoop, voor diverse markten, waaronder industrie, retail en de high-end evenementensector. Veldeman Group staat bekend om zijn innovatiekracht en turnkey oplossingen, met een breed aanbod van bijkomende diensten zoals elektriciteit, klimaatbeheersing, ventilatie en decoratie. Veldeman Group onderscheidt zich van zijn belangrijkste concurrenten door het hoge niveau van maatwerk en het uitgebreide aanbod van producten en diensten.

www.veldemangroup.com

Over Maessen Tentsupply

Sinds de oprichting in 1998 is Maessen Tentsupply een gewaardeerde tentenleverancier voor tal van evenementen, festivals en particuliere bijeenkomsten. Daarnaast voorziet het bedrijf in diverse bedrijfsoplossingen, zoals opslagtenten, doorwerktenten en andere noodoplossingen. Maessen Tentsupply levert een complete service, van professioneel advies tot een zorgvuldige realisatie, specifiek afgestemd op de behoeften van de klant. Het bedrijf gaat verder dan enkel tentenverhuur en levert totaaloplossingen op maat, inclusief aankleding, inrichting, technieken en andere benodigdheden. Het team bestaat uit 30 bekwame en gepassioneerde professionals die een gezamenlijke toewijding delen aan het leveren van hoogwaardige service.

www.maessententsupply.nl

Productie, verhuur en verkoop van tenten en tijdelijke structuren – Veldeman