Het laatste nieuws

Antwerpen | Vorige week opende op het Antwerpse Zuid een tweede Danieli Il Divino. Het charmante restaurant met Italiaanse-mediterrane keuken is al jaren een succes aan de groene Antwerpse stadsrand. Met een tweede restaurant in één van de hipste buurten krijgt het restaurant er een ‘urban’ broertje bij: Danieli Zuid.

Danieli Zuid ligt pal tegenover het prachtige Museum voor Schone Kunsten en in het bruisende Antwerpse centrum. Vanop het buitenterras heb je zicht op het museum, terwijl je op een zomerse dag in de patio kan genieten van de rust. Het restaurant is élke dag open.

De inrichting van Danieli Zuid is geen exacte kopie van Danieli Il Divino, maar enkele originele elementen komen wél terug. Rode fluwelen kuipzetels, witte linnen tafelbekleding en de prachtige gouden bar typeren de charmante zaak. Door de warme belichting is het er aangenaam vertoeven.

La bella Italia in Antwerpen
Op de kaart staan pasta’s, verse zeevruchten en heerlijke vleesgerechten zoals je ze enkel in la bella Italia proeft, met klassiekers als Ossobucco alla Milanese, Gamberoni Giganti alla Griglia en Parmigiana di Milanzane. En de pizzaiolo maakt de lekkerste, traditionele pizza’s, die binnenkort ook ‘take away’ zijn.

Antipasti als Vitello Tonnato vind je op de menukaart vanaf 16,50 euro. Voor een pasta – ook glutenvrije trouwens – betaal je tussen de 16,50 euro en 27 euro. Een vleesgerecht als steak tartaar heb je voor 24 euro, Ossobuco alla Milanese kost 30 euro. Liever vis? Een hele gegrilde kreeft heb je voor 45 euro, terwijl je gebakken Noordzeetong ‘Meunière’ op je bord krijgt voor 42 euro. Een pizza Margherita heb je voor 17 euro, Pano Sardo (artisanaal bereid brood met ricotta van buffel, zwarte truffel en rucola) kost 21 euro.

Het restaurant is elke dag (ook op zondag) doorlopend open van 12u tot 22u. Op zaterdag kan je er terecht van 18u tot 22u.

ADRES
Danieli Zuid
Leopold De Waelplaats 10
2000 Antwerpen

danieli-zuid.be
Reserveren kan online of via +32 3 248 52 52